Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kachličky na OSB

Od: stanislaf odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat: když udělám příčky z OSB desek, chci na ně aplikovat kachličky. Jaké tedy vrstvy pod kachličkami budou (kromě flexibilního lepidla)?
Děkuji vám za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

Penetrace případně adhezní můstek...a pak lepidlo s kachličkou

hodnocení

2x

Vyjímečně bych dal "pískovou"penetraci na nesavý podklad, třeba PPB od PCI. Takto jsem lepil obklad na sklo i na latexovou malbu.

Ak tam bude zvysene namahanie vlhkostou, tak urcite okrem zmieneho adhezneho mostika aj hydroizolaciu. Priecka musi byt uplne pevna, aby nepraskali obklady alebo skarovacka.

Peter, každý má na to nějaký názor. Já tvrdím, že kachlička je nepropustná vodě, když se použije vhodná spárovačka, tak normální provoz koupelny neohrozí OSB desku.

Já tvrdím, že kachlička je nepropustná vodě, když se použije vhodná spárovačka...

Pokud je podklad pevný, tak jo. Ale na OSB je zvýšené riziko, že někde vznikne cesta pro vodu. Ale ten zmíněný adhezní nátěr by snad mohl fungovat i jako zábrana pro vodu, aby OSB nezačala bobtnat.

že někde vznikne cesta pro vodu

jako že praskne obklad, či spárovačka?

hodnocení

0x
V místech přechodu stěna/stěna/podlaha musíte řešit dilataci, nedávat spárovačku ale pružný tmel.

hodnocení

0x

Já bych OSB nejprve opatřil vhodným nátěrem, který zajistí, že v případě závady na obkladech nebude OSB nasávat vodu. Obklady bych lepil Mamutem na 4 "bobky" v rozích a spáry udělal něčím dostatečně flexibilním.

hodnocení

0x

Penetraci-adhezní můstek není až tak potřeba ale nevadí a neublíží to , hydroizolace, zejména pak nátěr osb barvou je úplně zbytečné. stačí přímo lepodlo a obklad a zaspárovat.

Důležoté je aby desky byly napevno = nepružily, neprohýbali se , u podlahy pak spodní spára bitumenem nebo silikonem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]