Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový kotel Opop / cena DEK stavebniny?

Od: dexolus® odpovědí: 14 změna:

Ahoj, bohužel nás kvůli emisní třídě čeká výměna. Máme starý opop h418 oranžový. Topí úplně naprd oproti ještě tomu staršímu bílému.. Nemáte někdo zkušenosti jak hoří ty nový eko od opopu? Jde nám o to zda si trochu polepšíme nebo to bude ještě horší. Přes jaro / podzim se topí dřevem a v zimě topíme úhlím. Navíc starý je 18kw a ty nové se dělají buď 16kw nebo 20kw? Který je lepší vzít? Je mi jasný že je to podle baráku ale je to starej barák a nějaký výpočty od toho už dávno nejsou.. Provedení bez aku nádrží bohužel..

A druhá polovina dotazu se zkusím zeptat zda tu není někdo kdo má slevy třeba v deku jestli je realita dostat se od deku s cenou níž? Případně jestli by mi řekl na kolik se dostane? Mám rodiného známého který by byl možná schopný mi to stáhnout se slevou z deku ale nevím jestli ho stím otravovat tak ať si udělám představu. Kdyby byl tedy někdo ochotný a sdělil mi klidně i do zprávy cenu s nějakou slevou. Byl bych za to velmi rád. Díky :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

DEK je slabej na TZB a vodo topo...je spíš na hrubou stravbu...a pokud tam nemáte obraty v milionech tak žádný extra velky slevy nemáte

hodnocení

Dík, nemám vůbec představu. Oni asi nějaký větší obraty mít budou je to velká firma ale i tak jsou cenově výš jak konkurence.. :)

hodnocení

0x
Kotel aby splnil emisní požadavky tak musí být provozován na určitý minimální výkon a teplotu. Ten kdo bude dělat návrh zapojení zvolí požadovaný výkon. V návrhu pravděpodobně bude i varianta s akumulační nádrží.
Před pár lety když jsem kupoval kotel tak jsem si nechal udělat nabídku od místního vodotop obchodu, kotel jsem objednal v eshopu a i s dovozem vyšlo to o hodně tisíc levněji než od místního překupníka se slevami.

hodnocení

0x
Čím vyšší emisní třída u jednoduchého manuálního kotle bez ventilátoru, tím hůř se v něm topí a víc je choulostivý na topení v nějakém optimálním výkonu. Je téměř nemožné v něm topit, jako ve starých kotlech v širokém pásmu výkonů. Jde o to, že na vyšší třídu, tedy vyšší formální účinnost se tyto kotle dostaly prodloužením spalovacích cest, což má za následek vyšší nároky na tah komína a to, že v jiných, než optimálních podmínkách kotel blbě hoří, kouří dehtuje. Pro někoho je řešením akumulační nádrž, kterou vždy natopíte optimálním výkonem. Jenže takováto kamna lidé mívají ve starém baráku s vysokými tepelnými ztrátami a to pak může vyžadovat nereálně velkou nádrž.
hodnocení

No právě starý barák..Komín je dělaný nově vyvložkovaný..

jendad

Dobře jste to popsal . Zapomíná se také , že čím vyšší učinnost , tím chladnější spaliny a problém je na světě . Staré komíny potřebují vyšší teploty , aby měli tah . A tedy nové kotle potřebují moderní komíny s izolací.

To platí pro prohořívací krakeny, ale tazatel měl a má odhořívací kotel který měl oproti prohoříváku vždy lepší účinnost a menší teplotu spalin a delší dobu hoření.

hodnocení

0x

V roce 2020 jsem měnil Opop oranžový H 424 za OPOP H 420 eko.Nový má lepší účinnost a proto vám bude stačit ten slabší.Jen pozor,nechte si ho namontovat od irmy,která má na tento kotel certifikát.Jinak ztrácíte nárok na záruku.Hoří excelentně.Spaluji v něm dřevní odpad.Sice po třech sezonách teče ve svaru,musel jsem koupit novou trubku sekundárního vzduchu a nové šamoty ale za tu cenu,neberte to.

hodnocení

Díky ještě zkusím pozjistit informace třeba od firem co je montují. Ale děkuji :)

bratrh®, Jinak ztrácíte nárok na záruku

A byla potřeba nějaká reklamace?

hodnocení

0x

Reklamoval jsem to u výrobce.Z důvodu toho,že jsem nezajistil tu správnou firmu mi nebylo vyhověno...

ale to nebyla přímá souvislost se závadou, že?

hodnocení

To ne ale bohužel to mají i na stránkách..

Nadstandardní záruka 5 let na těsnost svařence, když bude instalace v souladu s návodem a proškolenou montážní firmou.

Kocourkov..

hodnocení

0x

Pane Cukrář,nerozumím otázce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]