Nejste přihlášen/a.
Ahoj, bohužel nás kvůli emisní třídě čeká výměna. Máme starý opop h418 oranžový. Topí úplně naprd oproti ještě tomu staršímu bílému.. Nemáte někdo zkušenosti jak hoří ty nový eko od opopu? Jde nám o to zda si trochu polepšíme nebo to bude ještě horší. Přes jaro / podzim se topí dřevem a v zimě topíme úhlím. Navíc starý je 18kw a ty nové se dělají buď 16kw nebo 20kw? Který je lepší vzít? Je mi jasný že je to podle baráku ale je to starej barák a nějaký výpočty od toho už dávno nejsou.. Provedení bez aku nádrží bohužel..
A druhá polovina dotazu se zkusím zeptat zda tu není někdo kdo má slevy třeba v deku jestli je realita dostat se od deku s cenou níž? Případně jestli by mi řekl na kolik se dostane? Mám rodiného známého který by byl možná schopný mi to stáhnout se slevou z deku ale nevím jestli ho stím otravovat tak ať si udělám představu. Kdyby byl tedy někdo ochotný a sdělil mi klidně i do zprávy cenu s nějakou slevou. Byl bych za to velmi rád. Díky
Dobře jste to popsal . Zapomíná se také , že čím vyšší učinnost , tím chladnější spaliny a problém je na světě . Staré komíny potřebují vyšší teploty , aby měli tah . A tedy nové kotle potřebují moderní komíny s izolací.
V roce 2020 jsem měnil Opop oranžový H 424 za OPOP H 420 eko.Nový má lepší účinnost a proto vám bude stačit ten slabší.Jen pozor,nechte si ho namontovat od irmy,která má na tento kotel certifikát.Jinak ztrácíte nárok na záruku.Hoří excelentně.Spaluji v něm dřevní odpad.Sice po třech sezonách teče ve svaru,musel jsem koupit novou trubku sekundárního vzduchu a nové šamoty ale za tu cenu,neberte to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.