Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o názory. Na podzim jsem si objednala na předsíň vestavěnou skříň. Když jsem dala pryč nábytek, tak se pod ním bohužel objevila dost nepěkná plíseň - cca 50 cm od země. Všechno jsem vysavila, seškrabala, aplikovala BioRepel (chytrá houba). Poté se nainstalovala skříň. Necelé dva měsíce po její instalaci se mi opět tvoří plíseň přímo uvnitř skříně. Mám tu teď dva názory - jeden tvrdí, že jde o kondenzaci vlhkosti a nedá se s tím kromě větrání nic moc dělat. Ale vlhkost se drží kolem 50% a větrám každý den plus pořád mám otevřené okno do světlíku. Druhý tvrdí, že vlhkost jde od sousedů, kteří mají za stěnou koupelnu. Tak teď nevím jestli investovat mraky peněz do lepšího odvětrávání nebo do rozkopaní zdi k sousedům. Doplním, že žiju ve 4. patře starého cihlového domu. Jinde v bytě s plísní problémy nemám.
Podle tvaru a vzhledu sousedovi zatéká pod vanu, ne mezi zeď a vanu, ale nejspíš odpad pod vanou a drží se v prostoru pod vanou vlhkost.
Děkuji za názor. Myslím, že mají u mojí zdi opravdu vanu. Ten tvar dává perfektní smyls, jak teď na to koukám :D Myslíte, že existuje způsob řešení bez spolupráce sousedů? Trochu se bojím, že tam narazím.
Dobrý den.
že jde o kondenzaci vlhkosti****aby byla kondenzace na zdi, musí být její povrchová teplota pod hodnotou rosného bodu. Vy jste ve třetím patře, máte vytápěnou místnost, soused tam má vytápěnou koupelnu, Proto se domnívám, že to není kondenzací na povrchu stěny.
Zdali teče něco od souseda je sice možné, ale to se musí zjistit místním šetřením a zkoumáním.
Doporučuji odstanit všechny skríně, nechat volnou plochu a vyfotit. Pask očistit omítku, vše co nesdrží dolů. Vyškrábnout i spáry. Nechat vyschnout. Sledovat povrch stěny. Stále fotit a porovnávat foto. Taky informovat souseda, že se tam něco děje. Občas je to i vidět, že u souseda je problém, ale to Vás musí pustit do koupelny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.