Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízkoteplotní radiátory

Od: netopenar odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

má smysl ještě dnes osazovat teplovodní radiátory? Nemám možnost podlahového topení, ale zahlédl jsem nízkoteplotní radiátory s ventilátorem, tak mě napadla myšlenka.

Raději se zeptám zkušených topenářů, v porovnání s elektrickým teplem, jak si stojí tyto marketingově nízkoteplotní radiátory např. - Ulow E2 nebo Korado?

Děkuji za Váš čas.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

2x
Většinou se dají i pro nízko až středně teplotní systém použít běžné radiátory.
Je to jen a pouze otázka výpočtu.
Ano, pokud chcete vytápět středověký hrad, pak bude potřeba volit nízkoteplotní speciální radiátory a i potom to bude problém.
netopenar
hodnocení

Nikoliv, pouze mensi byt 75 m2
2024
Pak je otázka, proč Vás vůbec nízkoteplotní speciální radiátory zajímají, jaký máte důvod o nich uvažovat.
Na 99% Vám budou stačit radiátory klasické, dobře spočítané.

hodnocení

1x
Myslíte toto? korado.cz/...
No nevím...je to reklama, prozatím o tom není moc slyšet...a 60% navíc? Pomocí 3 až 13W?
doplněno 08.04.24 21:10:

" Raději se zeptám zkušených topenářů, v porovnání s elektrickým teplem, jak si stojí tyto marketingově nízkoteplotní radiátory"

Např. potřebujete dodat do bytu 5kW a je jedno, jakým druhem energie, jestli 5kw z distribuční sítě třeba přes přímotop, nebo přes vodu a radiátor (jakýkoli, třeba i ten nízkoteplotní), bude to záležet jen na době, za jak dlouho toto teplo do bytu "předáte"

Něco podobnýho jsem používal už před ctvrtstoletim, jen samodomo. Případně v práci obycejnej stolní ventilátor před žebrovaným radiatorem pro rychlejší vytopení mistnosti. Umožní to jednoduše předat do vzduchu víc tepla, jako kdyby měl radiátor větší plochu. Stejně jako větrák na chladiči v autě. Logicky pak stačí nižší teplota vody, nebo je víc ochlazena zpátečka= vyšší účinnost u kondenzaku nebo cerpadla. Ale cena toho hotovyho mi přijde o řád mimo realitu, větráčky stojí pár korun.

Mám v dílně žebrový registr upravený pro provoz s ventilátorem. Na temperování (nezámrz) stačí bez ventilátoru, pokud zapnu ventilátor dostanu se pohodlně na "pobytovou" teplotu vzduchu. O ventilátorech a dalších "zázračných" prostředcích se mluví už pár let, když jsem viděl poprvé nabídku jedné takové firmy, spočítal jsem si že při využití všech jejích produktů dosánhu úspory cca 180%

jir
hodnocení

0x
Jsou hrozně drahý, na klasické Korado Radik jsem připevnil zespodu několik malých ventilátoru, k tomu termostat, celé je to schované mezi dvěmi hliníkovými lištami a funguje to dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]