Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Co je nejúčinnější na vyhubení potkanů? S jakým jedem máte dobré zkušenosti?
Řekl bych kombinace úplně všech způsobů.
Nastavit jim do cesty sklopec. Nastražit otrávené návnady tak, aby to nemohli sežrat domácí zvířata. Co nejvíce omezit jinou dostupnou potravu pro potkany a trpělivost při čekání se vzduchovkou.
A je to úkol možná na několik měsíců (v případě mnoha jedinců) nebo aspoň týdnů v tom lepším případě.
Po dlouhodobých pokusech s pastmi (pár se jich chytí, ale ne všichni) s různými doplňky stravy (když jsem zjistil, že je vlastně místo hubení krmím) jsem skončil u modrých polštářků Vigonez Mars. Dáte večer na misku. Když je druhý den miska prázdná, je to dobře, opakujete. Až jednoho dne návanda nezmizí, tak víte, že po nich. Dvakrát se mi je takto podřilo kompletně více než na rok vyhubit. To, že se zase časem vrátí, to už není problém návnady, ale jak už bylo řečeno, zdrojem potravy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.