Nejste přihlášen/a.
Sháním varnou desku (novou) kde jsou dvě plotýnky indukční a dvě klasické odporové. Nemohu nikde dohledat, snad se ještě vyrábějí. Poradí někdo? Děkuji.
Před léty jsem řešil podobné dilema. Byli jsme nová domácnost. Rozhodli jsme se pro indukci. Ale nevěděli jsme, že se na ní chytá jen některé nádobí. Kupodivu se na ně chytají ty staré, za Ksč koupené, smaltované, rodiči darované, hrnce. Koupili jsme si i nějaké pánve a hrnce své, ale ty se nechytaly na indukci. Tak jsme váhali, jestli vrátit během 14dnů indukci( a koupit sklovarnou desku), nebo koupit indukční hrnce. V Obi? jsme koupili celý set nerezových za 2000kč, které byly taky na indukci. Nelitujem.
Pointa - koupit nové hrnce a nehledat kombo odpor/indukce. Indukce se může pokazit. 4plotny jsou zpravidla vždy rozděleny na 2+2 okruhy. Když se pokazí jeden okruh, odejdou tedy max.2plotny. Na druhých dvou se dá vařit a pomalu shánět opraváře. Oplatí se to. IGBT tranzistory stojí 150kč, nebo výměna relátek. Plus práce.
Dnes bych hledal desku, která drží poslední zvolenou plotýnku aktivní. My máme takovou, že zmačknu plotýnku, pak +- a po 10vt.tato zvolená plotýnka přestane být aktivní. A když chci zase regulovat výkon na ní, musím ji znovu zvolit. Někomu je to třeba jedno, mě to otravuje to mačkání plotýnky navíc. V tom je lepší klasický otočný knoflík. Chytnu, otočím a výken je jak chci. Ale i přesto je indukce mnohem lepší.
Osobně jsem teď žádnou nenašel. Co takhle 2 dvouplotýnkáče vedle sebe - jeden sklokeramický a druhý indukční?
Paskvil, kombinace klasických a elektrických plotének s indukčními vznikl kdysi jenom a jenom proto, že indukční ohřev byl před lety nepříliš známý a lidi měli v něj nedůvěru. Jako ke všemu novému. Říkali si, "budu muset vyměnit nadobí", "co když mi to nebude vyhovovat" atp. tedy paskvil byl chytrý kompromis, nažraný vlk = prodaná indukce a koza v celku = zákazník byl uklidněn, že může používat klasické ploténky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.