Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bylo mi zasláno OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ ze stavebního úřadu. Noví sousedé o patro níž chtějí probourat otvor v nosné zdi. Mám možnost podat námitku do 15 dnů. Posuzuje ten stavební úřad, jestli bude všechno správně udělané, aby nám najednou nespadla půlka domu (to píšu trochu nadneseně)? Četla jsem, že musí být i posudek od statika, to ten úřad pohlídá? Není to tak, že odpovědnost stavební úřad přenáší na nás, sousedy v celém domě? Máte někdo zkušenosti? Děkuji.
Urad ich odmietne, ked nedaju staticky posudok, toho sa nebojte. Statik by ale mal navstivit aj okolite byty, nie rozhodnut od stola. Ak by ste mali aj vy nieco vyrezane alebo tam mali tonove akvarium, vstupy do vypoctu by boli ine. Navstivte v prvom kole susedov, ak nebudu ochotni, tak urad a nechajte si vysvetlit, aky velky otvor a kde chcu rezat.
Ak by ste to chceli stopnut, tak nosny mur je spolocny a moze byt nutne aj hlasovanie nadpolovicnej vacsiny (aspon na SK to tak je).
Zkušenost mám s provedním této práce nikoliv s administrativou.
Ale seským rozumen-stavitel= sousedé by měloi dodat veškeré podklady ke stav. řízení zejména projekt a vše co stím souvisí. A vy se k tomu máte vyjádřit , dotazovat...proto jste dostal to oznámení. Pokud na úřadu sedí zodpovědná osoba pak když něco nesedí, neměla by vydat stavební povolení..
Takto nějak bych to viděl, žel praxe může být mnohdy jiná.
Probíhá to tak, že vám se oznámení dává na vědomí jen formálně. Co se týče statického posudku, stavební úřad si ho vyžádá a pokud nebude předloženo, stavební řízení přeruší až po splnění požadavků. Tzn. že stavební úřad jen formálně vyžádá statický posudek. Odpovědnost je pak na statikovi. Ten musí spočítat a popsat, že je vše v pořádku. Pokud je to panel, dal bych od toho ruce pryč (být statikem). Značně nevděčná práce.Hodně práce a efekt minimální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.