Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha na Miako stropu

Od: ruda*

Dobrý den,

budu realizovat podkroví na Miako stropu, staří 20 let, tlouštka stropu cca 25cm. Mel bych par dotazu ke skladbě a provedení.

Skladba by měla být Miako strop zakoncen betonem, kročejová izolace, polyš, vodovodní podlahové topení, anhydrit 40mm, vinylova podlaha. Celkově 12cm.

1) mám mít obavy o to, zda-li udrží strop težkou podlahu a radeji kontaktovat statika?

2) založím stěnu - přikotvím dřevěny hranol do betonového potěru a po vylití anhydritem budu kotvit SDK na dreveny hranol (samozřejmě po pečlivé diletaci)...je to dobrý postup? Znáte lepší postup z akustického a funkcniho hlediska?

Děkuji za pánové

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Urcite statika, nebolo to projektovane na take zmeny a trvale byvanie.
ruda*
hodnocení

Ano bylo vcetne kolaudace. V projektu puvodnim byla navrzena OSB podlaha.

ingjirimares*
hodnocení

2x

Statik je samozřejmost. Založení sdk příček je vždy na pěnovém pásu kvůli akustice

hodnocení

2x

Ako vidite, kazdy vam radi statika. Pisete, ako bol povodny navrh v projekte OSB dosky, cize ziadne tazke stavebne hmoty navyse, ako betonovy / anhydrid poter. Nerozumiem, preco tam chcete davat nejaky polystyren, ten ma vyznam, ak je to prizemie, kde sa izolujete od chladu z pivnice alebo terenu.

Podlahove kurenie nemusi byt zaliate v potere, su aj systemy pre suchu vystavbu.

ingjirimares*

Pod podlahové topení se vždy dává tepelná izolace a nejen v přízemí nebo na terénu

krtek6
hodnocení

0x

vyměnit anhydrit za suchou podlahu..

ruda*
hodnocení

Duvod? To mi chcete rict, ze to Miako s s betonovou vrstvou neudrzi?

hodnocení

0x

Jak psal zdejší odborník, volte suchou výstavbu, která je daleko lehčí, jak betony.

2) volíte příčky z SDK, tak jen do podlahy UW profily a pak CW profily na příčky.

Přeji hezký den.

ruda*
hodnocení

Tim padem prijdu o podlahove vytapeni.

hodnocení

0x
Mám doma miako stropy s maximálním rozponem jestli se nepletu tak je to někde lehce přes 7m
3 cm kročejové vaty a 6 až 7 cm femflow s podlahovkou ve dvou místnostech. Vše dle projektu. Bude asi dobré to preventivně probrat se statikem. Příčky mám na nosné zdi a nebo na místě s minimálním rozponem miako stropu. Takže to u vás nemusí byt nerealné.

Ano p. Davide-máte to dle projektu. Tazatel ale má v projektu něco jiného , nemá strop z Miaka!

ruda*
Jak to ze ne? Mam Miako strop.

Tak nevím jestli lžte nebo si děláte legraci viz : "

ruda 05.04.24 23:43

Ano bylo vcetne kolaudace. V projektu puvodnim byla navrzena OSB podlaha.

ingjirimares*
07.04.24 13:10

*smich*

ruda*
hodnocení

Miako strop, mazanina a osb podlaha. Maresi bacha na usmev hrdino za klavesnici…
ingjirimares*

Ten úsměv nepatří vám, je mi líto, že nevíte čemu se usmívám. Já na rozdíl od některých rádců vím, co je miako strop :-D

ruda*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]