Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klika ke dveřím

Od: sima odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, koupila jsem si na staré dveře nové kliky, takové jen ty kulaté rozety, docela drahé. Zjistila jsem, že mám šroubky úplně přesně v těch dírách po staré klice,viz.foto, takže nelze rozety přišroubovat. Nenapadá někoho, čím tu díru vyplnit a poté do toho šroubky uchytit? Děkuji
Klika ke dveřím
Klika ke dveřím #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Do děr nacpi špejle, zakápni je herkulesem (lepidlo na dřevo, papír a další savé materiály), po uschnutí udělej novou malou díru a přišroubuj.

Víte jak vypadá " rozetové" kování? Šrouby vycházejí do těchhle děr. Jak to chcete zalepit špejlí a herkulesem? To je práce pro truhláře.

Nechápu, za co jste dostal tolik bodů. *zmateny*

Klika ke dveřím #3
magdon, neví jak vypadá rozetový kování. A jak vidno, neví to i dost ostatních rádců.

Dostal body za odpověd, i když dotaz pochopil špatně. Body asi rozdává robot bez mozku *smich*. Takový je systém nesystém poradny a není třeba se nad tím pozastavovat. Body dostane i necvičená opice *smich*

hodnocení

5x
Na tyhle dveře kupuješ drahý kulatý rozety?
Co budeš dělat s tím, co rozety nezakryjí?
Jinak slušně vychovaný rozety jsou přišroubovaný k sobě navzájem skrz zámek a dveře.
sima
hodnocení

Díky za radu, vnuknul jsi mi nápad, opravdu jsou to vychované rozety . Vložila jsem dřevěná kolečka, vyplnila ty díry, vytvořil je kamarád, zavrtala jsem rozety do těch koleček a zafixovala k sobě šroubem, který byl součástí, protože jsou to vychovaný rozety
Šikovná holka.
Mohu poprosit o fotku jak to nakonec vypadá?
Moc díky.

Rozety jsou vychované ale dveře bohužel už ne *frajer*

mll
hodnocení

0x

Sirky a Herkules je asi nejlepší kombinace. Namočíte sirku v Herkulesu a zastrčíte tím koncem bez hlavičky, konec s hlavičkou ulomíte. A to zopakujete, dokud se díra nezaplní. Pokud tam má přijít šroub (vrut) nemusí se to nacpávat tolik.

To že díry vychází na místě úpůvodních je podle mě výhoda. Nejpitomnější je, když původní díry vyjdou mimo starý štítek, to pak člověk musí řešit estetický problém.

Vy máte doma 3 cm tlusté sirky *sok*? Ty díry pro šrouby rozetového kování nevycházejí do děr od šroubů původního kování, ale do těch velkých děr okolo kliky (šipky na mém obrázku výše).

Než odsouhlasíte takový nesmysl, podívejte se, jak vypadá "rozetové kování" (viz třeba můj odkaz výše).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]