Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půdní vestavba

Od: rambo odpovědí: 2 změna:

Dobré dopoledne,

chtěl jsem se zeptat, pokud je v domě doděláná půdní vestavba, bez toho, aniž by se nějakým způsobem zasahovalo do nosných částí domů, je nutná kolaudace, nebo stačí jen ohláška u stavebního úřadu?
Při stavbě domu se počítalo s tím, že bude možnost využívat půdní prostory, nicméně při kolaudaci domu, ještě půdní prostory nebyly zhotovené. V projektu je nákres pouze schodů na půdu, ale rozdělení místností nikoliv. Dodělávalo se to později, během dalších let. V rámci toho se na půdě udělaly dva obyvatelné pokoje a koupelna.

Děkuji za informaci.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majkle
hodnocení

0x
Resil jsem neco podobneho, nejlepsi jit na stavební urad a zeptat se.

hodnocení

0x

Před 15 lety jsem z nevyužívané půdy dělal obytné pokoje. Dělal se věnec na dům, nové krovy, nová krytina, podlha, SDK příčky a další věci. Tehdy stačilo ohlášení, které obsahovalo projekt a souhlas majitelů sousedních parcel. Myslím, že totéž by stačilo i dnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]