Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused mě šmíruje přímo zpoza okna

Od: debom odpovědí: 27 změna:
Dobrý den, věc se má tak, že můj prostor je v přízemí nedaleko od vchodu do domu. Okno je zatemněno, kdežto na dveřích jsou dány žaluzie, aby nebylo úplně snadné vidět přímo do prostor.
Jeden ze sousedů je však velmi nedobytný a pravidelně se snaží skrze žaluzie dívat do prostor. V případě, že nechám pootevřené dveře, nejednou se stalo, že je otevřel do kořán aby se podíval, co v prostorách je.
Je nějaká možnost toto jednání nahlásit? Bohužel ani nevím jak se tento soused jmenuje, vím jen, v jakém patře bydlí, jelikož při příchodu na mě často agresivně hulaka a dožaduje se, aby mohl jít do mých prostor se podivat. V jednom z případů byla účastna i Policie, když se dotyčný přímo dobýval dovnitr. Na dotaz, proč to dělá, odpověděl jen, že ho to zajímá. Kvůli jeho zájmu ale cítím značný odpor.
V prostorách jsou nyní i kamery, které monitorují dveře do prostor, několikrát jsem zachytil jak doslova buší a kope do dveří.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

9x
A nebo jste nemocný vy,vzhledem k vašemu zmatenému popisu...

hodnocení

8x

Moment ... "můj prostor je v přízemí nedaleko od vchodu do domu."

Co je to váš prostor? Váš byt? Nebo sklep / kočárkárna / prádelna? A okna v bytě máte zatemněna? Divné ...

Vy máte na dveřích do bytu žaluzie? Co vám brání ve výměně dveří za neprůhledné a vandalům i ohni odolné?

debom
hodnocení

Nebytové prostory používané jako kancelář a sídlo firmy.

Nebytové prostory jsou ve společných prostorách domu. Je zcela přirozené, že každého obyvatele domu zajímá, co se v těchto společných prostorách děje - zejména když máte zatemněná okna.

S tím musíte počítat. Pokud chcete klidnou kancelář, pronajměte si ji jinde - nebo si zřiďte samostatný vchod zvenku a původní zazděte..

debom
hodnocení

Tak zprvu, je tak samostatný vchod z venku a je v místě, kam nikdo nemusí jít, pokud nechce jít přímo do těchto prostor. Jiný vchod neni.
Za druhé, pokud vám přijde zcela přirozené jít k oknu nějakého domu a dívat se dovnitř, tak bych rád věděl, v čem taková vaše přirozenost tkví. Nikdy jsem takovou potřebu neměl a mohlo by mě to napovědět, jak se asi cítí dotyčný uchyla, který tohle dělá v případě mých prostor. Díky za odpověď.

To jste na začátku nenapsal, že jde o kancelář, která má samostatný vchod zvenku. Matete rádce - pak se nemůžete divit mé odpovědi. Pořiďte si pořádné dveře a neřešte zbytečnosti.

debom
hodnocení

Takže pokud přijdu k vám domů, budu se dívat do vašeho okna, kopat vám do dveří, tak se bude jednat o zbytečnost?
Taky jsem nepsal, že jsou prostory v rámci společných prostor domu. To byla vaše dedukce a v konečném důsledku to nemá s tématem nic společného.

hodnocení

5x

Pokud máte podezření na páchání trestného činu , např. vloupání, volejte policii. Soused může být psychicky narušený nebo může mít chronickou touhu prozkoumávat cizí prostory. Vůči cizímu majetku by měl být zdrženlivější a své touhy víc ovládat. Pokud to nedokáže, psychiatři si s ním už poradí.

Nebo má podezření na páchání trestného činu právě soused a chce si to pro Policii zdokumentovat.

hodnocení

4x

Podle popisu se nejspíš jedná o narušeného člověka, ti dovedou znepříjemnit život a obrana bývá často nesnadná. Nepíšete, o jaké prostory se jedná. Zkuste si s ním rozumně promluvit, třeba má z něčeho obavy, proveďte ho prostorem, pokud tam tedy nemáte nic přísně tajného, třeba pak dá pokoj.

debom
hodnocení

Udělal jsem hned při prvním kontaktu s tím člověkem. Od té doby se jeho invaze stále stupňuje a odmítá dát jakkoli pokoj, ale bohužel mi ani nedokáže vysvětlit, co že vlastně chce. Prostě ho to jen zajímá.

hodnocení

2x
Zkuste do dveří místo žaluzií dát jednostranně průhledné zrcadlo. Vy uvidíte, kdo je za dveřmi a klepe (klienti), ale na vás vidět nebude.

hodnocení

1x

Párkrát u sebe nechte nějakého chlapa /kamaráda, bratra, otce aj./ a jak vám kopne do dveří, tak hned po něm vystartovat. Příště už si nebude tak jistý a bude mít strach. Ale stejně se mi to celé nějak nezdá...

debom
hodnocení

Vystartoval jsem na něj sám, snažil jsem se s ním mluvit, ukázal jsem mu prostor, byla tam i policie. Nikdy se nikdo nedozvěděl o co mu jde, kromě vysvětlení, že ho to prostě zajímá.

hodnocení

0x

Nebolo by jednoduchsie nestupnovat konflikt a nechat ho jeden krat nazriet dnu?

Divne je, ked pouzivate pojem "prostory" a mate to tam zatemnene. Na aky ucel to mate a co tam robite? Je to odkupene do vasho vlastnictva alebo vam to SVJ prenajalo?

asd1

Spíš bych mu naúčtoval opravu okopaných dveří (je na kameře), pak bych nechal pootevřeno a jakmile by tam strčil rypák tak bych mu ho vystříkal pepřákem a oznámil policii že mi vlezl do bytu. S tim pepřákem ideálně pánská dvoumetrová návštěva aby v případě odporu letěl na chodbu hubou napřed.

Taky se dá najít jiný "prostor" (to je jak kdyby to psal bezdomáč který bydlí na chodbě ke sklepu *smich*

Souhlas s asd. Jak vleze dovnitř, byť jen nohou, už je to vniknutí. Takže peprovy sprej-zaznamenat na kameru, aby neřekl, že byl jen před dveřmi

deborn
hodnocení

Jedná se o nebytové prostory odkoupené od SVJ, kde je v tuhle chvíli kancelář. Při situaci, kterou jsem zmínil v úvodním příspěvku, kdy byla zavolána policie. Jsem policii nechal přístup do prostor, aby mu následně vysvětlila, že nemusí mít žádné obavy. On však řekl, že ho to prostě jen zajima.
Úplně nejsem fanda nějakého násilí. Ale tohle chování mě dlouhodobě obtěžuje. Nějak nedokážu pochopit, proč se někdo takhle chová. V každém případě slovy PČR, nedělá vlastně nic špatného.

Tak to máte pech, vidím to na dvě možnosti, buď si prostor osadit bytelnými dveřmi, do kterých si může kopat a dál ho ignorovat, nebo až zas bude otravovat, tak mu nastříkat pepřák do očí, třeba mu tenhle zážitek trochu srovná pomatené myšlenky a dá pokoj.

jirib
To si neumíte sjednat pořádek v odkoupeném prostoru?
Proč necháváte pootevřené dveře?
Proč máte prosklené dveře se žaluziemi?
Dejte plné dveře s cedulkou soukromý prostor.
Nevytvářejte problémy již v počátku.

jirib:
Jaké problémy pán vytváří? Víte o tom prd, s narušeným člověkem bývá jakákoli domluva nemožná. Jedině čekat, až udělá nějaký průser a zavřou ho do blázince.

jirib
Když nechci být rušen,tak proto udělám maximum...
Pochybuji,že pán má nějakou živnost a provozuje kancelář...
Ať vloží foto dveří a foto žaluzií...
debom
hodnocení

Nevím z čeho pramení pochybnosti o mé podnikatelské činnosti, které se věnuji již mnoho let. Ani v čem fotka dveří pomůže s řešením problému, který tu řeším. Že by jen snaha odvézt pozornost od skutečného problému?

david12
hodnocení

0x
Koupit si pepřák a bytelné dveře. Nějaký úchyl.

hodnocení

0x

Poté, co z tazatele vylezlo "Tak zprvu, je tak samostatný vchod z venku a je v místě, kam nikdo nemusí jít, pokud nechce jít přímo do těchto prostor. Jiný vchod neni."

a předtím

"Okno je zatemněno, kdežto na dveřích jsou dány žaluzie, aby nebylo úplně snadné vidět přímo do prostor."

mohu jenom doporučit osazení obyčejných neprůhledných, vandalům, povětrnosti i ohni odolných dveří. Žaluzie dejte tam, kam patří - na okna.

Mimochodem - kancelář / provozovnu máte řádně označenu zvenku vedle dveří nabo na dveřích podle požadavků živnostenského úřadu? Tím eliminujete veřejný i oprávněný správní zájem.

debom
hodnocení

Žaluzie jsou i na okně, jen je za nimi dán polep okna, takže ani přes žaluzie není vidět dovnitř. Žaluzie jsou dány na dveřích a svj si vyžaduje, aby šlo o jednotný ráz. Jediný, co mohu udělat, je nahradit sklo, aby tak šlo alespoň trochu přirozeného světla dovnitř. Což ovšem nebyl záměr téhle diskuze. Ani označení provozovny nebyl záměr téhle diskuze, jelikož nejde o provozovnu, ale pouze o kancelář se sídlem. Vše se souladu s zákonem, netřeba mít strach a snažit se hledat pochybení z mé strany.
Mimochodem nic z toho, co jsem napsal zprvu ani později, se navzájem nijak nevylucuje.
jim

Koupil jsi nebytovou jednotku od SVJ do svého výlučného vlastnictví, takže jsi zapsaný v katastru u tohoto nebytu, ano?

Pokud ti tam někdo kouká skrz okna, tak je na tobě, aby jsi to zneprůhlednil.

Pokud ti tam někdo leze po-otevřenými dveřmi, tak ke dveřím dej cedulku: "kancelář, soukromý prostor, zákaz vstupu"

Vyřešeno, pak už ti tam nikdo nepoleze. A pokud ano, Bude se jednat o přestupek podle paragrafu 9, pokud si pořídíš důkaz, dotyčný dostane flastr, při opakování dostane vyšší flastr.

Také můžeš nalíčit ohradník na zvířata, a až si sáhne na kliku, tak dostane pecku jako kráva, tedy pokud to dobře uděláš a ohradník bude mít výkon aspoň 15J. Ale myslím si, že na zadek si sedne už i při 3 J :)

"dožaduje se, aby mohl jít do mých prostor se podivat" - Tak další možnost je pozvat ho na kafe, zjistit jak se jmenuje, zjistit o co mu jde. To záleží na vás o co jde vám. Může být nějak postižený, nemocný, nebo provokovat, to my nemůžeme vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]