Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč pořád praská sprch. hadice?

Od: pansvacinka® odpovědí: 14 změna:

Vydrží tak půl roku a v červeně označeném místě začne stříkat voda. Není to těsněním. Hadice není úplně ta nejlevnější, stojí mě vždycky asi dvě nebo tři stovky, profi prodejna s těmadle věcma. Je fakt, že sprch. hlavice má nějakej ventil, ale ten nepoužíváme.

Proč pořád praská sprch. hadice?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pri pouzivani ventilu na sprchove hlavici, musite mit sprchovou hadici odolnout tlaku 16bar, proto Vam ty obycejne praskaji. Dobrou zkusenost mam s Grohe. Je kovova, odolnost 16bar., zaruka na ni 5let. svet-koupelny.cz/...
hodnocení

@clas: dík, objednáno.

A nemusím pro ni zítra do kšeftu *dril*

hodnocení

2x

Z těmito hadicemi nemám dobré zkušenosti. V kovovém spirálovém obalu je gumová(?) hadice s nepříliš silnou stěnou, takže není co se té výdrži divit. Já už asi 10 let mám na sprchu takovouto hadici a jsem úplně spokojený. Podotýkám, že sprchu používají denně dvě osoby.

hodnocení

Jo, to by mohlo bejt řešení. Než zas kupovat tu samou, aby zas prdla *alene*

Není tam vevnitř guma ale je tam silikonová hadička. Po zkušenostech hadic v odkazu používám výhradně ty opletené jak dal foto pan Svačinka. Minulá mi vydržela asi deset let pak jsem ji vyhodil bo ta hadička vevnitř dost ztvrdla... Ale na druhou stranu-z baterie mi nevisí s ohybem dolů, ale jde hned nahoru .byla to z rodu levnější z Maxíku nebo euroshopu (větnamci) . A na hlavici není žádný přepínač -obyčejné "sluchátko" -masážní s asi 10 možnostmi mi ani trochu nevyhovovalo.

km
Tak presne tuhle hadici nesnasim, protoze je desne tuha.

lll
hodnocení

0x
Kupujte ty nejlevnější hadice ke sprše, např před asi měsícem byly v Penny za 99kč, vydrží všechny stejně dlouho, asi je v tom místě příliš často a příliš moc ohýbáte.
hodnocení

No, je pravda, že úplně nevím, co všechno se v té koupelně děje *vezen*

hodnocení

0x
A nemůže to být tím, že se překroutí opletení sprchové hadice? Vždy si dáváme doma pozor, aby po osprchování byla hadice vrácena do původního stavu, bez překroucení či zkřížení.
hodnocení

@zoohahada: ne, nikdo s ní nekroutí. Po použití se zasune do držáčku, kde je v +/- pořád stejné poloze.

nickellson
hodnocení

0x

Vyzkoušeno Hansgrohe za 800 Kč, Hornbach za 399 i Lidl za 99Kč a vždy tak po roce a půl odejde. Celá rodina intenzivní používání... ohyb u sprchovací hlavice k.o.

km
hodnocení

0x
V tom miste ji prilis namahate ohybem...
Nam tahle levna a tvarna hadice vydrzi mnoho let.

hodnocení

0x
200..300 je stále ještě levná hadice, která ale především není tlaková. Používáním stop ventilu na hlavici pouštíte plný tlak v rozvodu do velmi tenké hadičky. Až ji budete zase vyhazovat. rozerberte ji. Nebo stačí kleštěmi chytnout hadičku na jednom konci, kde jerozšířená do podložky/těsnění a povytáhnout ji ven. Uvidíte, že vytáhnete legrační tenkou hadičku, která na to prostě nemá. I bez tlaku vydrží tak 3 roky denního používání v rodině, ale to už je v ní velký otvor a vy pozorujete, že vám teče víc vody po ruce, než hlavicí.

*palec* Asi záleží na kvalitě materiálu té hadičky! protože některá po čase ztvrdne a pak se nalomí a je hotovo, některá jako minulý týden měněná- bo se rozpadla při nechtěném pádu "matice na sluchátku" ale hadička je stále OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]