Dobrý den, Mám problém, topení topilo i když bylo fakt vedro doma, tak jsem vyměnil hlavici a asi hodinu vydržela a pak topení topilo znovu, bydlím v paneláku...vadí mi že mi to topí i když mám v bytě vedro...max. mi pomohlo když jsem hlavici stáhnul páskou a přestalo, nejsem šetřílek, jen mi vadí teď to vedro. Máte někdo nějaký rady?
Nepíšete jakou hlavici jste vyměnil za jinou. Musí se držet kompatibilita s ventilem, nejen se závitem a systémem nasazení. Možná to je příčina, proč vám to nefunguje.
Mimo topnou sezonu dejte pod hlavici jedno nebo dvoucentovou minci (eurocent) a topení bude zavřené furt. Já to teda dělal z jiného důvodu (no vlastně ze stejného, bylo mi vedro, protože brácha pouštěl topení, i když to nebylo potřeba), ale i na tohle by to mělo fungovat (ale asi je dobré dát hlavici na maximum, aby se zbytečně nenamáhala).
Jinak se prodávají hlavice co mají i polohu nula, nejen polohu s hvězdičkou. A nula znamená opravdu uzavřeno a ne jen 5 stupňů nebo kolik má být to proti zamrznutí.
Termohlavice v panelaku maji minimum 17st.C, tzn. na hlavici maji stupnici nastaveni od 2. Zbyva jedine hlavici zakryt nebo vymenit za jinou, ktera jde uplne zavrit.
beny
Je nastaven na vločce a stejně topí, kdyžtak poradíte jakou?
Jestli ventil zavírá, tak je chyba v hlavici. Podívejte se do návodu, jak se seřizuje rozsah. Konstrukce jsou různé. Já jsem např. do hlavic z Myjavy dával různě dlouhé kolíčky, aby spolehlivě zavíraly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.