Dobry den mame sezeni asi 2-3 m od plotu a 4 m od plotu soused cili mezi sebou cca 6-7 m chceme mezi nama delat dvoumetrovy betonovy deskovy plot a jsou tam thuje 3 metrove huste smaragd myslite ze ty thuje s tim betonovym plotem nas trosku odhlucni treba o 30-50 % ze normalni mluveni nwbude srozumitelne rozumet venku na zahradach nebo to absolutne nepomuze
2..2,4 m zeď a k ní nasadit břečťan. Na zdi poměrně brzy vytvoří až metrovou tlumící vstrvu (kolik mu dovolíte), která může opět cca až metr zeď převyšovat a vytvořit tak zvuku vyšśí překážku, aniž by to vypadalo jako kriminál. Na zeď přidat břečťanu úchyty, nebo přivazovat. Ale je s tím samozřejmě práce, břečťan roste velmi divoce a nemusí každěmu vyhovovat. V každém případě na té betonové zdi něco být musí, rostliny, rošty, rohože.. jinak zvuky odráží.
Břečťan nepotřebuje úchyty. Přichytí se sám svými kořínky, a to důkladně, do omítky nebo i na strom. . Já kdysi hustý a starý porost strhal, kvůli hnízdám ptáků, ranní zpěv se dal přežít, ale smrad z přibývajících exkrementů, to už bylo moc! Kořínky jsem musel obrousit bruskou, místo opravy omítky jsem ji zateplil polystyrenem...
Brectan nee kluci ale diky za tip at mu zed jeho hluk odrazi zpet k nemu a muj zpet ke me thujky to tammtrosku dotlumi a melo by to byt ok ja zed za thujema neuvidim mam tammthuje predsadim jeste keri a trvalkami a z jeho strany bude betonovy plot a nad nim vykukovat thuje z me strany je to pohledovejsi a nejakou funkci by to snad melo splnit nez jen samotny pletivovy plot treba se stinici tkaninou…
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.