Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stolni pila a rezani fosen

Od: robert525® odpovědí: 15 změna:
Ahoj,
Potreboval jsem rozriznout podelne 3ks fosen tloustky 4cm.
Stolni pila Gude tk2400 eco, 2000W to davala velice tezko.
Vyhodila pojistky, tak jsem ji nechal odpocinout, pak jsem za par hodin zkusil znova a zase cosi urizl.
Parkrat jsem to tak udelal az vyhodila hlavni pojistku a ted uz nejde, vzdy vyhodi pojistky.
V popisu pily by to mela davat v poho.
Je to vazne takovy zahul?
Kotouc jsem dal novy na drevo.
Fosny jsou z mekeho dreva.
Cim to rezat?
Jde to s hobby pilou?
Dekuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak dlouhé fošny? Dával jste klínek do rozříznuté části fošny? Nebo byl kotouč brzděný fošnou? Protože to normálně jde...
doplněno 31.03.24 20:08: Ještě doplním...provozní režim: S6/40 %... např...4 minuty řezání, 6 minut klid, a tak stále dokola
hodnocení

Klinek jsem nedaval, ale trapila se i pri odrezu cca 0,5cm, zde klinek netreba. Fosny 2m dlouhe.
hodnocení

4min...to uz byla pila vypnuta.

hodnocení

0x

Tak touhle hračkou není divu, že to moc nešlo. Ale kdyby bylo vše jak má být, asi by se to uříznout podařilo. Velkým maflem od Makity řežu i fošny 65 mm silný. Výkon motoru je plus minus stejný.

Vcelku zásadní otázka je, jaký jsi použil kotouč. Nový kotouč na dřevo nic neříká.

hodnocení

Pouzil jsem jeden z tech dvou kotoucu na drevo.
Stolni pila a rezani fosen
Oko mé vidí tři kotouče.
hodnocení

Jeden neni na drevo
Edit. Ty dva spodni. Horni mam jen pro AL, tady vidim ze je i drevo:)
Třeba který není na dřevo? A proč?

I ten vlevo dole má moc zubů a pak není divu, že to jde moc těžko.

Zkus si koupit na nařezávání z fošen něco normálního, třeba tohle.

ttt
Tak tyhle koutouce od Parkside mám taky. Parkside jsou tupý od výroby. (Oproti originálu DeWALT 24 zubu)

Tupý od výroby...ono nepomůže, i když budou ostrý jako meč. Blbě vybraný kotouč práci jen ztíží. I těch 40 zubů je prostě zoufale moc.

hodnocení

0x

No keď vám vyhadzuje poistky,tokonca až tie hlavné,tak to znamená,že pílu hoďte do šrotu. Píla sa rýchlo prehrieva a skrz prepálenú izoláciu nastane skrat.

hodnocení

0x

S ostrým kotoučem, netlačit a nepáčit to musí dát, pokud je ovšem jinak OK. To ta vaše asi už nebyla. Přece jen tohle je kategorie hračka, někomu může funkovat 20 let, někomu nevydrží rok, i když ji budou oba používat cca stejně.

hodnocení

0x

A neřežete to někde na zahradě, kde máte zahradní rozvaděč a jistič jen 10A? A ještě s charakteristikou B?

A pila nemá 2000W ale jen 1500W a máte provozní režim S6-40%, tudíž trvale přetěžujete pilu. Tato pila to prostě nedá. Cirkulárka za 3500 Kč? *smich*

Změnit řezací kotouč za plátkový a s cca 16 zuby a pak zkusit chvíli řezat a pak nechat běžet naprázdno. Jinak se s tímto lechtátkem dělat nedá. Je to maximálně na příčné řezy fošen. Nechat běžet max 10 sec a pak nechat běžet naprázdno. Trvalou delší zátěž to nesnese.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]