Nejste přihlášen/a.
Zdravím, z vodovodní baterie nám neodtékala voda tak jsem oddělal přívodní hadici ke sprše a po sundání pojistky mě vypadly tyto 3 součástky. Nevíte prosím v jakém pořadí je zkompletovat a k čemu vůbec slouží?
Díky
A to je právě ten důvod, proč to vypadlo. Jednoduše to tam nemá co dělat. Ten rádobyřemeslník, co to montoval , to dal na špatnou stranu. A ještě to musíte dát správným směrem, jinak to nefunguje a nic pak neteče.
Trochu guláš. A proč vám nevypadla ta čtvrtá součástka - závlačka? Nebo jak tomu máme rozumět? Vy jste přeci nepsal, že to vypadlo z baterie.
Asi jsem pochopil až teď. Vaše tzv.pojistka = závlačka a pak to opravdu je zpětná klapka baterie a ta tam má být, pokud nechcete kontaminovat vodu . Takže zprovozněte zpět.
Nechápu, o jaké "sundání pojistky" jde. U této sprchové baterie, pokud jde o tu na fotografii, nejsou žádné tyto součástky, z druhé fotografie, vůbec potřeba a používány. Tato baterie obsahuje pouze kartuši pro otevření přívodů studené a teplé vody a jejich směšování a dole výstup pro sprchovou hadici. Uvedené součástky jsou z nějakého jiného ventilu, uzavíraného pružinou (může být jako zpětný a podobně), ale v této baterii nemají funkční použití.
Pojistkou myslis tu převlečnou matici 1/2" zespoda na hadici? To asi ne, tam by nic vypadávat z baterie nemělo... Jestli to fakt vypadlo z této baterie, tak to bude proti nasátí vody proti nasátí vody při vypnutí tlaku v řadu, Aby nedošlo ke kontaminací pitné vody splaškama z vany
Standardně má být zpětná klapka ve vodoměru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.