Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde sundat rozeta

Od: kamils odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
snažím se vyměnit WC rozetu a nedaří se mi jakkoliv sundat. U kliky stačilo pootocit kovovou krytkou. Zde to nejde a drží to jak prilepene. Nějaký tip?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamils
hodnocení

Ještě přikládám foto
Nejde sundat rozeta
Nejde sundat rozeta #2

hodnocení

0x
Ze spodu neni nejaky cervik na imbusovy klic?
doplněno 31.03.24 15:03: Rozeta bude jen narazena.

kamils
hodnocení

Bohužel. Je tohle. Zkoušel jsem šroubovakem přes tu drážku nejak vytlacit ven ale bezuspesne.
Nejde sundat rozeta #3

Podle obrázku je to tam špatně naražené. V té spodní rozetě je takový malý výstupek, který musí přijít na ten vnější otvor. Proto to tak drží. Musíte použít větší sílu

hodnocení

0x
Zkus odloupnout ten plechový kryt šroubovákem. Předpokládám že pod tím bude nějaký plast a v něm šroubky.

kamils
hodnocení

to se mi povedlo u kliky ale tady se to ne a ne hnout. Už mě napadá jen hrubá síla ale to asi pak ty diry budu muset tmelit.

Tak to udělejte. Spodní rozeta je ve špatné poloze vůči otvoru v krytce. Takže to pak víc drží a musíte vivinout větší sílu.

petrson
hodnocení

0x
Jak to dopadlo? Mám nyní stejný problém s rozetou interiérového zámku.
Když zaberu, jde to i s vruty a bude se tmelit. Ale ani potom to nejde rozdělit na 2 části.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]