Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kovové zvuky v sadrokartonovém podhledu stropu

Od: rad odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám 3 roky novostavbu, SDK podhled. Klasická konstrukce zavěšená na pérových čtyřbodových závěsech do konstrukce krovu. Čím dál častěji slyším takové kovové zvuky z podhledu. Mám pocit, že je to při větru nebo otevření dveří. Když fouká vítr, tak do krovu profukuje přes spoje střešní folie (nejsou přelepené). Rozmístění profilů, diletace a počet závěsů je OK. Vím akortát, že Podhled je zavěšený do pomocného roštu ze střešních latí, které ale k stropním trámům přibily hřebíky, což je určitě špatně. Pro jistotu jsem latě ke stropním trámům sem tam přišrouboval ještě úhelníkama. Vatu mezi trámy a pod trámy taky naházeli celkem na prasáka, takže je možné, že tam někde profoukne. Na půdě není plný záklop. Má s těmito zvuky někdo zkušenosti? Díky

doplněno 31.03.24 09:04:

Je to takové kovoé praskání

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nerozumím co máte. Podhled na čtyřbodových závěsech nebo podhled na dřevěném roštu přibitém ke stropním trámům? Pak se nedá ani určit mechanismus vrzání, zda-li je způsoben sáním větru vlivem pronikajícího větru na půdu nebo vrzáním špatně zvoleného systému podvěšení SDK podhledu pod trámovým stropem. Máte řez z projektové dokumentace? Nějaké foto, které by ozřejmilo situaci? Podhledové konstrukce se zhotovují podle vhodnosti do daného půdorysu a podle konstrukčních zásad. Konstrukční zásady vždy obsahuje technologický předpis výrobce. Tyto pomůcky lze najít na internetu např. u firmy Knauf,Rigips

knauf.cz/...

Vaše situace spíš vyžaduje výjezd technika, který vše prozkoumá na místě a navrhne vhodné opatření.

rad
hodnocení

Pardon, upřěsním. Na stropní trámy jsou nabité střešní latě a do nich je zavěšen SDK roš na čtyřbodových závěsech, viz foto. Technik no dyť ani nevím od jakého výrobce ta konstrukce je?

Kovové zvuky v sadrokartonovém podhledu stropu

Vypadá to, že sání větru vám hýbe se závěsy podhledu. Musíte zamezit průvanu aby se dostal do podhledu. Tato díra je mezi půdními schody a podhledem? Tak to je zrovna ten případ, kdy to musí být z boku také zakryté sdk deskou. V návodu na instalaci půdních schodů jistě bude nějaký detail opláštění boků.

Ještě zkontrolujte přišroubování noniových závěsů, ty nesmí být také přitlučené hřebíky

01.04.24 10:56
william2
Mám úplně stejný problém. Mám špatné tašky které nejsou prachotěsné a proto mi vzniká při větru průvan na půdě tlak a podtlak a konstrukce SDK se hýbe a vrže. Když zespodu zatlačím na SDK, pohne se o milimetr a udělá to také tento zvuk. Když fouká, musíme spát jinde, je to otravný, naštěstí je to jen párkrát do roka. Napadlo mě, že bych pustil vatu přímo na ten sádroš, aby se to zatížilo a třeba přidal ještě další (z půdy). Pokud by to nepomohlo aspoň budu mít lepší izolaci. Další varianta je sundat krytinu, podbití celou střechu a dát jinou krytinu. Pokud jste to nějak vyřešil, napište mi prosím děkuji

neresim
hodnocení

0x

Taky to znám, ale z bytového domu, kde se snižovaly stropy, dělá to při průvanu, takže třeba jednou za měsíc. Dost dobře nevím jak by se do toho stropu někdo dostal, to by musel vyříznout díru aby se tam podíval co tam je za prasečinu asi. Neřešim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]