Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složení betonu - co udělá vápno?

Od: sandokan® odpovědí: 8 změna:
Ahoj, v betonové podlaze se vyboural fundament pro boiler, zbyla po něm díra. *hi* Takže bych potřeboval asi 1/2kyblik betonu, abych to vyrovnal. Nechce se mi kupovat směs, ani písek, ale zbyl mi kus maltové směsi a cement. *ee* Co se stane, když do té maltové směsi hodím nějaký díl cementu? Udělá mi to beton? *zed* Kolik by se toho cementu tam mělo strčit? Na jeden díl cementu asi dva, nebo tři díly malt. směsi? *nevi*
Co by udělalo vápno v betonové směsi?
Dekuji za praktickou odpověď :). *palec*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Vápno ti udělá z betonu zdící maltu. Bude pevnější, ale nebude to beton. Pokud tu díru nebudeš nějak-jakkoli zatěžovat, použij, co máš a tak, jak to navrhuješ (na 1 díl cementu 2-3 díly maltové směsi).

hodnocení

Jo? - Dík *palec*
Co to je zatěžovat, je to v podlaze, dalo by se po tom chodit? *frajer*
al bunda*

Dej fotku té díry a řeknu ti víc. Protože netuším, jak to tam vypadá, nedovedu to objektivně posoudit. A zatěžovat znamená chodit po tom, skákat, tahat přes to nábytek, postavit na to akvárium... A podobně. Dokud nepovíš víc, víc neporadím.
Hezký den.

hodnocení

Zkusím říct mladýmu, aby mi to vyfotil na mobila. (Asi to chvíli potrvá)
No představ si normální betonovou podlahu ve slepě, *hi* předělala se kotelna, zrušily se staré boilery a uboraly se fundamenty, které držely ty boilery a protože ty fundamenty tam byly dřív, než ta podlaha, vybouraly se až pod úroveň podlahy a teď by bylo potřeba tu podlahu"dodělat". *uf*
hodnocení

Napadlo mě ještě - co vzít ten cement, místo písku vzít ty sutny, co tam zbyly (jako plnivo), zamíchat s vodou a takhle to tam strčit do té díry, šlo by to - drželo by to? dalo by se to zatěžovat? aniž by se to zničilo?
al bunda*

Já se bál, že pod tou dírou je nějaká místnost. Podívej, když to zaliješ omítkovou směsí vyplněnou těma sutinama, vůbec nic se nestane. Jednom počítej s tím, že se to časem začne drolit a budeš to opravovat. Já se z tebe marně snažím vypáčit nějakou kloudnou informaci o tom, co s tím prostorem zamýšlíš, jakým způsobem bude "zatěžovaná" podlaha, zda je to místo v cestě... Fakt netuším, jak ten sklep vypadá. Už mi rozumíš?

al bunda*
To, že jde o sklep jsi taky řekl až teď.. *zed*
hodnocení

No používám ho jako slep - skladiště, řekl bych, že pod tím už nic není, nebo aspoň o tom nevím, *tanec* po podlaze se bude normálně chodit. ...
A už jsme ZAČALI, no vzali jsme ten cement, zalili vodou, na dost hustou kaši, sutiny zalili vodou a jak se voda nasákla, taky tím rozdělaným cementem, v díře jsme to zamíchali s tím, co tam bylo. A děj se vůle ... *klik* ... toho cementu tam bylo nakonec hodně, no sám jsem zvědavý co se stane :D
Počítám ještě s jednou, asi tak dvou centimetrovou vrstvou"načisto"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]