Ahoj, v betonové podlaze se vyboural fundament pro boiler, zbyla po něm díra. Takže bych potřeboval asi 1/2kyblik betonu, abych to vyrovnal. Nechce se mi kupovat směs, ani písek, ale zbyl mi kus maltové směsi a cement. Co se stane, když do té maltové směsi hodím nějaký díl cementu? Udělá mi to beton? Kolik by se toho cementu tam mělo strčit? Na jeden díl cementu asi dva, nebo tři díly malt. směsi? Co by udělalo vápno v betonové směsi? Dekuji za praktickou odpověď .
Vápno ti udělá z betonu zdící maltu. Bude pevnější, ale nebude to beton. Pokud tu díru nebudeš nějak-jakkoli zatěžovat, použij, co máš a tak, jak to navrhuješ (na 1 díl cementu 2-3 díly maltové směsi).
Jo? - Dík Co to je zatěžovat, je to v podlaze, dalo by se po tom chodit?
al bunda*
Dej fotku té díry a řeknu ti víc. Protože netuším, jak to tam vypadá, nedovedu to objektivně posoudit. A zatěžovat znamená chodit po tom, skákat, tahat přes to nábytek, postavit na to akvárium... A podobně. Dokud nepovíš víc, víc neporadím. Hezký den.
Zkusím říct mladýmu, aby mi to vyfotil na mobila. (Asi to chvíli potrvá) No představ si normální betonovou podlahu ve slepě, předělala se kotelna, zrušily se staré boilery a uboraly se fundamenty, které držely ty boilery a protože ty fundamenty tam byly dřív, než ta podlaha, vybouraly se až pod úroveň podlahy a teď by bylo potřeba tu podlahu"dodělat".
Napadlo mě ještě - co vzít ten cement, místo písku vzít ty sutny, co tam zbyly (jako plnivo), zamíchat s vodou a takhle to tam strčit do té díry, šlo by to - drželo by to? dalo by se to zatěžovat? aniž by se to zničilo?
al bunda*
Já se bál, že pod tou dírou je nějaká místnost. Podívej, když to zaliješ omítkovou směsí vyplněnou těma sutinama, vůbec nic se nestane. Jednom počítej s tím, že se to časem začne drolit a budeš to opravovat. Já se z tebe marně snažím vypáčit nějakou kloudnou informaci o tom, co s tím prostorem zamýšlíš, jakým způsobem bude "zatěžovaná" podlaha, zda je to místo v cestě... Fakt netuším, jak ten sklep vypadá. Už mi rozumíš?
No používám ho jako slep - skladiště, řekl bych, že pod tím už nic není, nebo aspoň o tom nevím, po podlaze se bude normálně chodit. ... A už jsme ZAČALI, no vzali jsme ten cement, zalili vodou, na dost hustou kaši, sutiny zalili vodou a jak se voda nasákla, taky tím rozdělaným cementem, v díře jsme to zamíchali s tím, co tam bylo. A děj se vůle ... ... toho cementu tam bylo nakonec hodně, no sám jsem zvědavý co se stane :D Počítám ještě s jednou, asi tak dvou centimetrovou vrstvou"načisto"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.