Nejste přihlášen/a.
2x
Rozhodně bych jako první použil škrabku na silikon. Je to v podstatě lámací nůž uchycený do držáku. Tím odřízneš velkou část silikonu. Na obkladu zůstane silikon v tloušťce několika desetin milimetru.
Pak už můžeš zkoušet cokoliv co se ti dostane pod ruku a mohlo by to fungovat. Já bych vyzkoušel drátěný kotouč do sklíčidla vrtačky nebo kotouč s nylonovými vlákny. Tady musíš postupovat opatrně a vyzkoušet to na nějakém málo nápadném místě. Pokud obklad těmi kotoučky nebo přílišným tlakem poškodíš, tak ať to není moc vidět.
Možná i ten odstraňovač silikonu by na vrstvu o tloušťce několika desetin fungoval lépe.
A podle množství silikonu, které tam je, tak bys měl sehnat i nějakého trpělivého pomocníka.
1x
podobný problém jsem chtěl řešit díky alza.cz/...
ale tak nějak jsem neměl čas, tak jsem to oškrábal zalamovacím nožem - co šlo - a zbytek jsem sundal kartáčkem a cifem nebo podobnou chemií na vodní kámen...
0x
Musíte poctivě zalamovacím nožem , nejdříve odříznout ostrým koncem, pak tupou zkosenou hranou párkrát pojezdit až nezbyde téměř nic a na závěr, kdy zbydou už jen desetinky milimetrů silikonu se použije odstraňovač silikonu ve sprayi. Nebo přelít z nádobky do rozprašovače. Variantně lze použít škrabka , stejná, co se používá na čištění skokeramických varných desek, místo zalamovacího nože
0x
Nejdříve bych co jde oškrábal škrabkou na sklokeramické desky a pak použil odstraňovač starých nátěrů na bázi rozpouštědel (nikoli alkalický). Podle mě by měl fungovat, silikon zhadrovatí a měl by jít dolu pomocí plastové drátěnky či drsné strany houbičky na nádobí. Nakonec bych stěnu omyl pískem na nádobí. Hlavně žádné abrazivní kartáče, to ty obklady poničíte.
- Jak odstranit v koupeně silkonový tmel
- Odstranit starý silikon?
- Silikon na dlažbě - co s tím?
- Odstranění silikonu vs plíseň
- Jak a čím odstranit silikon od vany?
- Jak odstranit fleky na skle od silikonu
- Nepatrně odchlípnutý silikon v těsnění vany
- Silokon zaschl
- Odstranění silikonu
- Odstraňovač na fasádu - silikonovou (Weber)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.