Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit silikonové lepidlo z dlaždic

Od: koorner odpovědí: 11 změna:
Dobrý den všem,
Po letech jsme v kuchyni sundali plastové kachličky z původního obkladu. Jak se zbavím zbytků silikonového lepidla, prosím? Je toho opravdu hodně. Děkuji moc

Jak odstranit silikonové lepidlo z dlaždic
Jak odstranit silikonové lepidlo z dlaždic #2
Jak odstranit silikonové lepidlo z dlaždic #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozhodně bych jako první použil škrabku na silikon. Je to v podstatě lámací nůž uchycený do držáku. Tím odřízneš velkou část silikonu. Na obkladu zůstane silikon v tloušťce několika desetin milimetru.

Pak už můžeš zkoušet cokoliv co se ti dostane pod ruku a mohlo by to fungovat. Já bych vyzkoušel drátěný kotouč do sklíčidla vrtačky nebo kotouč s nylonovými vlákny. Tady musíš postupovat opatrně a vyzkoušet to na nějakém málo nápadném místě. Pokud obklad těmi kotoučky nebo přílišným tlakem poškodíš, tak ať to není moc vidět.

Možná i ten odstraňovač silikonu by na vrstvu o tloušťce několika desetin fungoval lépe.

A podle množství silikonu, které tam je, tak bys měl sehnat i nějakého trpělivého pomocníka.

hodnocení

1x

podobný problém jsem chtěl řešit díky alza.cz/...

ale tak nějak jsem neměl čas, tak jsem to oškrábal zalamovacím nožem - co šlo - a zbytek jsem sundal kartáčkem a cifem nebo podobnou chemií na vodní kámen...

lmgify

Funkční odkaz

Půlka renenzí je negativních. Buď to nefunguje, nebo lidi neumí dodržet postup, těžko říct.

recenze mne taky odradily a vrhnul jsem se na manuální verzi - kartáček :(

kenav
hodnocení

1x

Jedině mechanicky

Jak doporučují někteří-lámacím nožem a pak drátěným kartáčem, ale raději mosazným než ocelovým.

lmgify
hodnocení

0x

Seškrábnout špachtlí a pak tuším aceton(?). Kdo mě opraví?

hodnocení

0x
Zrovna včera jsem koupil v Action za pár kaček sadu s tvrdým kulatým rejžákem na vrtačku, řekl bych, že tím by to šlo.

hodnocení

0x

Musíte poctivě zalamovacím nožem , nejdříve odříznout ostrým koncem, pak tupou zkosenou hranou párkrát pojezdit až nezbyde téměř nic a na závěr, kdy zbydou už jen desetinky milimetrů silikonu se použije odstraňovač silikonu ve sprayi. Nebo přelít z nádobky do rozprašovače. Variantně lze použít škrabka , stejná, co se používá na čištění skokeramických varných desek, místo zalamovacího nože

hodnocení

0x

Nejdříve bych co jde oškrábal škrabkou na sklokeramické desky a pak použil odstraňovač starých nátěrů na bázi rozpouštědel (nikoli alkalický). Podle mě by měl fungovat, silikon zhadrovatí a měl by jít dolu pomocí plastové drátěnky či drsné strany houbičky na nádobí. Nakonec bych stěnu omyl pískem na nádobí. Hlavně žádné abrazivní kartáče, to ty obklady poničíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odstraňovač silikonu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]