Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod skrz stenu IBC nádoby

Od: janpolak odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

řeším propad z IBC nádoby. Ideální by byla průchodka o průměru 75 mm, na kterou by bez lepení navazovala HT trubka o průměru 75 mm. Můžete mi něco doporučit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nechcete to raději řešit klasicky takto?

Přechod skrz stenu IBC nádoby
tm

Čím je utěsněno to téčko ve víku nádrže?

" O"kroužkem ve šroubovací zátce.?

vodafree.cz/...

(pro některého poradceho, nejedná se o umístění reklamy *** Z3 - umisťovat do příspěvku reklamu, inzerci a odkazy vedoucí k vlastnímu prospěchu. Zdroj: poradte.cz/...

hodnocení

2x

Já jsem přepad z nádrže na vodu vyřešil pomoci dvou víček na trubku o průměru 75mm. Víčka jsem provrtal tak, aby v nich byla díra asi 45 až 50mm. Pak do zbývajícího prostoru jsem vyvrtal šest otvorů po 60° pro nerezové šroubky M5 nebo M6. To jsem pak přitiskl na vhodné místo na nádrži a vyvrtal otvory i do nádrže (otvory pro šrouby a otvor pro vodu). Jedno víčko jsem přes silikon přitiskl zevnitř, jedno víčko jsem přitiskl přes silikon zvenku a celé jsem do dotáhl vůči sobě nerez šroubky a maticemi. Takto je to spolehlivě utěsněné.

A abych se dostal s hladinou vody v nádrži co nejvýše, tak jsem na tu "průchodku z víčka" nasadil zevnitř ještě koleno. Tím jak pootáčím kolenem, tak zvyšují hladinu, kdy voda začne přepadat.

Pane Colombo, dobrý, jen se pro jistotu zeptám.

pomoci dvou víček na trubku o průměru 75mm
jednalo se o víčko na trubku, nebo záslepka?

Moc děkuji.

Tak to byla záslepka. Děkuji za upřesnění.

V pořádku, já jsem si to myslel, ale pak mě začalo vrtat v hlavě, co když pan Colombo opravdu dal víčko, které neznám.

Takže díky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]