Nejste přihlášen/a.
s měřičem tepla nehýbneš...na jeho umístění jsou přímo normy kde má být...většinou právě uprostřed radiátoru..s topením teoreticky hýbat lze...topení ti přemístí instalatér...buď to zmrazí, demontuje, upraví a nasadít...a nebo vypustí vodu, demontuje, předělá a nasadí...
A co je to za místnost, má obyvatelné rozměry? Šířka normovaných panelákových místnosti byla typu ky min. 3,5m, a délka větší... kolik je plocha m2 tvé "ložnice"? Každý si překope byt, a má z toho kotce, normy jsou kvůli zdraví, lidi, myslete na to. Spát v tomhle, a ve 2 - ničíte si zdraví! Pořiďte si detektor CO2. To musí být v noci vydejcháno a vokno spocený jak dveře od chlívka i v 1 osobě!
ALE: Zakrytý indikátor ničemu nevadí. Já mám permanentně radiátory vypnuté a náměry většinou čistá nula.
Když tak si to sleduj a při stejném topení, pokud bude podobný náměr jako vloni, tak je zbytečný to jakkoliv řešit, pokud nevadí fyzicky tvé posteli... Kvůli tomu hle přendávat radiátor, podle mě blbost, to by přišlo na dobrých pár tisícovek a ložnicu vyklidit.
I když budeš mít náměr nula, tak stejně zaplatíš, nově od letoška o 10% méně, tedy 70% (do loňska 80%) průměru domu na průměrnou spotřebu domu - přepočteno dle m2. To zaplatíš i pokud radiátor demontuješ (pouze po dohodě s osobou odpovědnou za správu domu - výbor, předseda, shromáždění), Protože jsem na těch 70% bude přepočítávat celý tvůj byt a ne místnosti.
Každopádně tvůj chlap bude asi pěkný moulík, už jenom tím, že se nastěhoval k tobě, i přes to, že technické věci řešíš ty. Takže to asi nebude mít dlouhého trvání. Sorry, musel jsem.
Aktualizace po dodání fotky:
to není ložnice, to je kumbál na smetáky...pokud dobře vidím tak trubka k topení je tenká, takže asi měď...já bych to vyřešil asi způsobem, pokud to dovolí prostor mezi oknem a stěnou, že bych dal do rohu radiátor na výšku...nemyslím koupelnový žebřík, ale regulérní radiátor odpovídajícího výkonu např. první co jsem našel ... korado.cz/... ...o montáži, demontáži a legislativních parametrech se už mluvilo...tohle je pouze návrh technického řešení...
Když byl byt družstevní, tak umístění radiátoru / indikátoru nevadilo? Vadí až po přechodu do osobního vlastnictví?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.