Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kohout a matice k pákové baterii

Od: koss101® odpovědí: 7 změna:

Poradíte, jak šroubujete tu matici k bateriím nahoře, lze to velmi těžko, a klíčem tam nahnutým různě šermuji, protože je to špatně přístupné. Celý ten kohout bych chtěl vyměnit, protože už stejně nejde zavřít, a udělat to lépe, co byste poradili?

Děkuji

Kohout a matice k pákové baterii

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x
Rukou, konec klíčem nebo sikama (vhodný podložit čelisti plastem nebo gumou proti odrbani matky)..
Hadici nezkroutit do vrtule! Ke konci se rada točí s matkou, tak s tím počítat a natočit do protisměru aby po dotažení byla akorát.
hodnocení

asi nejlepší odpověď, našel jsem si sikovky s čelistmi stavbadilna.cz/...

Jinak jednu hadičku už jsem přesně jak píšete ukroutil, a musel jsem jí měnit, teď jsem to řešil tak, že jsem jí držel kleštěma, aby se nekroutila spolu s otáčením matice.

hodnocení

0x
Rukou a tych poslednych cca 90 az 180 stupnov postupne klucom. Zavit nastriekam silikon olejom, nech to nema trenie.

ook
hodnocení

0x

Vhodně velký stavitelný klíč... Případně vhodně velké kleště Knipex.

Vřetenový uzávěr že nejde zavřít? Jakože s ním nejde točit, anebo když zatočíte nadoraz tak netěsní? Není od věci ho jednou za dva roky protočit aby nezarostl. Vypadá to celkem zánovně, tak 10 let?

Jak to udělat nejlépe: no nejlépe si pozvat instalatéra A on vám to ukáže jak se to dělá, ten rohový dvojitý ventil jsi mezitím můžete někde koupit, Anebo vám ho dodá Instalatér, samozřejmě s vysokohorskou přirážkou

111®
hodnocení

0x

jak to udělat lépe je tam před montáží dát cca 10cm prodloužení a pak teprve matku hadice..

hodnocení

0x
Asi nejflexibilnější v takovýmhle místě jsou sikovky.

hodnocení

0x
Matici povolte Sikovkama, smer otaceni doleva. Pozor, at nejste uz v krajni poloze. Melo by to jit i rozhybat, tam a zpet. Pokud chcete ventil vymenit, kupte si Schell. Obcas jej taky je potreba zavrit a otevrit. pro-topeni.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]