Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava plynového potrubí

Od: pajavlk* odpovědí: 4 změna:

Zdravím vás mám otázku

rekonstruuji ve starém domě koupelnu, je tam karma a bylo tam ještě vedle ní plynové topidlo. Trubky jsou ocelové montované ve zdi. Chci se zeptat zrušil jsem větev pro topidlo a nechal jen přívod ke karmě. Vyměnil jsem ještě původní uzávěr za nový kulový pro plyn. Zatěsnil teflonem a přeběhnul jarovou vodou vše v pořádku. Otázka musím na to mít revizi? Když to vezmu laicky, když vyměním starý ventil za nový na přívodu pro karmu musí na to někde přijít?

Otázka druhá potřebuju přeložit přípojku pro wafky, vše je staré montované. Můžu si natáhnout a zavařit novou odbočku? Mám státní zkoušky na svařování ocelových potrubí.

Potom zavolat revizáka aby to schválil? Či jaký je postup?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

1x

Udivuje mne, že pokud máte státni zkoušky nevíte, zda na to musí být revize.

K otazce jedna : Pokud mi prastne doma vypínač a vyměním ho, musím mít na to revizi? ANO musím. Budu si sem tahat revizáka, aby mi dal za 500 korun razítko, že já, osoba s vyšší kvalifikaci, jsem to dobře byměnil? NE NEBUDU. Z toho čerpejte inspiraci pro svou odpověd´. Měnil jsem kuchynskou linku, a potreboval posunout sporák o 50 cm, ale stará trubka by již zavazela. Přilej známý, uřízl pilkou trubku, otočil ji do protisměru a zavařil. Na otazku zda na to potřebuji revizi, mi poklepal na hlavu. ( za trubkou už je pohyblivý přívod )

K otazce dvě: Jsem schopen to opravdu dobře udělat? ANO, máte státní zkoušku. Potřebujete revizi, nebo si nevěříte, že jste to udělal dobře a bezpečně? Pokud vím, cokoli za plynoměrem, je váš, nebo majetek někoho, nikoli již plynáren.

ANO na vše máte mít zprávu technika. NE nikdo to nedělá. Alespoň odborníci si sami sobě věci revidovat nenechávají.

pajavlk*
hodnocení

samozřejmě to co jste napsal vím taky ale pokud přijde plynař zapojit novou karmu (zvládnul bych to sám) nebude chtít vidět nějaké papíry třeba od přívodního potrubí stejně tak jako bude chtít vidět revizi na komín? omlouvám se že se ptám tak laicky ale s plynem resp. jeho úpravou jsem přišel do styku teprve teď.

jde mi jen o to jestli plynař co příde zapojit novej spotřebič bude chtít vidět nějaké potvrzení třeba od revizáka na potrubí.

pokud ne (nikdy jsem plynaře neměl) tak si to samozřejmě udělám sám stejně kvalitně jako to dělaj jiný jen na to nebude papír takže jak moc to vadí?

fidonet*

pokud přijde ten co vám to tam montoval před 20 lety, třeba ho to zaujme, ale na 99% to nikoho nebude zajímat. Vyjímkou může být majitel bytu, který může být udiven, že jí máte jinde než byla. Ale tam nepotřebujete ani tak revizi jako povolení majitele. ... ..

doplněno 06.06.10 21:23:

p.s. pokud plynař příjde zapojit novou kARMU musí on sám vám dát revizi o zapojení, a to už počíta i s kontrolou přívodního potrubí, které je schopen sám svou kontrolou zkusit, změřit a zkontrolovat. Pokud by nevyhovovalo, nesměl by ani Karmu zapojit do systému ...

celp*
hodnocení

0x

Dobrý večer.

1.I ten ventil musí dělat osoba oprávněná.Revize není podmínkou.

2.Přeložku potrubí taktéž včetně projektu.Revize je nutná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]