Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Já tu fotovoltaiku mám. Dotace je 90 tis. takže Vaše peněženka to vůbec nepocítí pokud budete opatrnej. Na mne to zkoušela firma s navýšení asi o 12 tis. a když jsem je poslal někam tak se do dotace vešli. Mám pět panelů . Kařdý 450 watů ale dohromady mají výkon 1.6 kw. Bojler mám Dražice kombi 2 kw. Když svítí sluníčko v pohodě ohřeje bojler. Střídač se automaticky přepne a můžete používat pro jiné spotřebiče. Ale protože 1.6 kw je max výkon tak uvažuji o přidání dvou panelů protože střídač mám na 3.5 kw.
Jinak co si myslím o dotacích je to podvod jako prase. Celá tato sada fotovoltaiky se dá koupit za 25 tisíc zbytek schlamstne firma která Vám to nainstaluje. A to ja nejen o fotovoltaice.
Ale my to máme zdarme jeko senioři tak za mne běžte do toho.
Pozor. Nejsem profesionál. Je to jen můj názor.
winki
Já mám střídač který má dvě zásuvky na 220 voltů . na jednu je připojený bojler a druhá se automaticky zapne když je bojler ohřátý. Já mam noční proud vypnutý protože mám kombi bojler a když topím tak vodu dohřeje topení. Ale myslím že 200 l bojlerem se osprchujou v pohodě dva lidi a ráno Vám bojler začne ohřívat sluníčko. Mám takovej dojem že firny už dodávají voltaiku i bojlerem. Já mám svůj. Stát se probral a přistřihnul firmám křidýlka.
Je to jednoduché. Střídač je vlastně mozek celé fotovoltaiky. Panely začnou dodávat proud do střídače ( já mám eko solar bost) ten pokud nedostává proud z panelů ,(což se nemůže stát v noci)vůbec nepracuje a sám se vypne. Když začnou panely dodávat proud ,což se stane až ráno a záleží na intezitě svštla kolik začnou proudu dodávat a střídač se probudí a začne jako první ohřívat bojler. Jestli je bojler ohřátý auto. se přepne na druhou zásuvku kterou můžete používat třeba ne vrtačku. Pokud ale ani tato druhá zásuvka nemá odběr střídač se sám vypne a čeká až se ochladí bojler a začne ho ohřívat. V noci určitě ne !
Zdravím sám jsem na to zvědavý mám to zatím uloženo v garáži montovat by měli do 14 dnu mám 6 panelu každý po 500 wp bojler 250 l trojkombinaci \solar, elektřina, pec na tuhá paliva\ a doplacim asi 20 tkč za víc panelu a větší bojler sám jsem zvědavy jak to bude fungovat montuje to kolega snad mě nevezme na hul
Ba naopak, dobrá firma dodá kompletní fungující systém, včetně všech revizí a vyřízených žádostí. (Leda by zákazník chtěl jinak)
A ten střídač je v pohodě? Mám ny mysli ono "strašení" nějakého diskutéra jinde ohledně té sinusoidy a vlivu na životnost jiné elektroniky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.