Nejste přihlášen/a.
Ahoj,prosim o tip...Mam sice dobra kamna,ale nejde na nich varit.A to mi chybi.Muzete mi prosim poradit?
Diky moc
)
L.Hrdlicka
To sem rad,ze jsem vas pobavil...
)
Myslel jsem krbova kamna,ne sporak po babicce,na kterych muzu tahnout napriklad gulas,ale to vy asi nemate ani poneti,ze to jde,tak se omlouvam
)Ja delal i jine experimenty...napr.jsem zkousel a daval na horni desku ruzny materialy,napr mastek,keramiku,litinu,betonovy dlazdice z chodniku -ktere jen tak mimochodem salaly nejdyl...
),ale bohuzel krome horkyho caje to vic nezvladne...
((
Co to máte za kamna ![]()
Já mám obyčejné litináky podobné jotulum F 602 a normálně na nich za chvíli vaří voda . Upozornuji , že tam není žádný šamot a izolace . Schválně jsem dělal třínožku a dám si ji na plotnu , když chci aby to jen tak ohřívalo čaj.
Včera jsem zatopil a dal dvě polena břízy . Pak večer další dvě a na noc dva zkroucence . Ráno ještě kamna horká a větráček se točil . V kuchyni krásně teplo. Nebyl problém vyhrnout žhavé a přiložit
No. Podle velikosti bych hádal , že to je široké cca 50cm , hluboké 30cm a vysoké 50cm . Tedy to jsou asi dvojnásobně veliká kamna než mám já (maj psaných 8kw) . Velké sklo , znamená táborák (velký výkon) .
Já mám také Jotulky F 602 s plotýnkou, vytápí celé přízemí RD a ještě na nich uvařím.
0x
Jak si jedna paní stěžovala na tzb , že to netopí. Pořídila kuchyňský sporák s výměníkem do radiátorů. Na vaření nic moc, protože pod plaotnou byl had. Radiátory to bevytopilo, protože ten výměník byl slabý. A navíc to stále dehtovalo, protože topeniště bylo podchlazene. Prostě neštěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.