Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamna a vareni

Od: ladislav odpovědí: 15 změna:

Ahoj,prosim o tip...Mam sice dobra kamna,ale nejde na nich varit.A to mi chybi.Muzete mi prosim poradit?

Diky moc:))

L.Hrdlicka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Kupte tyhle, můžete i péct.
Kamna a vareni

...než Vám to EU zakáže

hodnocení

1x

Jednoduchá rada zní: nekupujte kamna, na kterých se nedá vařit. Taky si nekupuju osobní auto když chci přepravovat nábytek

Kamna a vareni #2

id
hodnocení

0x
Ach vy vtipálku.
Vyměňte kamna.
ladislav
hodnocení

To sem rad,ze jsem vas pobavil...:))

Myslel jsem krbova kamna,ne sporak po babicce,na kterych muzu tahnout napriklad gulas,ale to vy asi nemate ani poneti,ze to jde,tak se omlouvam:))Ja delal i jine experimenty...napr.jsem zkousel a daval na horni desku ruzny materialy,napr mastek,keramiku,litinu,betonovy dlazdice z chodniku -ktere jen tak mimochodem salaly nejdyl...:)),ale bohuzel krome horkyho caje to vic nezvladne...:(((

jendad

Co to máte za kamna :(

Já mám obyčejné litináky podobné jotulum F 602 a normálně na nich za chvíli vaří voda . Upozornuji , že tam není žádný šamot a izolace . Schválně jsem dělal třínožku a dám si ji na plotnu , když chci aby to jen tak ohřívalo čaj.

Včera jsem zatopil a dal dvě polena břízy . Pak večer další dvě a na noc dva zkroucence . Ráno ještě kamna horká a větráček se točil . V kuchyni krásně teplo. Nebyl problém vyhrnout žhavé a přiložit

ladislav
hodnocení

To jsou nejaky no name 5 kW,ktere jsem schvalne vybiral,aby jsem se v obyvaku neupek,jako u vetsiny lidi,kdyz nekam prijdu,Vtipny je,ze se prodavaji ve finsku a vyrabi je na slovensku:)

Oni jsou super,ale to vareni...:(((

Asi by stacilo nahradit tu horni desku necim...?

Kamna a vareni #3
jendad

No. Podle velikosti bych hádal , že to je široké cca 50cm , hluboké 30cm a vysoké 50cm . Tedy to jsou asi dvojnásobně veliká kamna než mám já (maj psaných 8kw) . Velké sklo , znamená táborák (velký výkon) .

bg
Ja mam Jotul F602 s plotynkou, da se na nich varit bez problemu, vykon maji tez 5 kW. Do nejakych -5 bez problemu vytapi celou obytnou cast (cca 155 m3). Na kamnech bez plotny nejspis neuvarite, povrch nebude tak horky.
id
Opravdu jsem se pobavila. Tatatel ani v dotazu nenapíše co má za kamna, ale potřebuje poradit.
Já mám také Jotulky F 602 s plotýnkou, vytápí celé přízemí RD a ještě na nich uvařím.
ladislav
hodnocení

Děkuji všem, Jdu si umíchat vajíčka na plynovém sporáku
jendad

No. Zatápět v kamnech aby jste si uvařil vajíčka je vcelku nesmysl . Ten plyn už je zaveden a stejně neušetříte . Oni si to na paušálu vyberou . Kvuli pár stovkám ročně si pořizovat sporák do kuchyně je nesmysl . A podle fotky máte kamna v obyváku a jdou vám k interiéru.

jendad
hodnocení

0x
No jo chcete něco univerzálního. Jenže, když to má více funkcí, tak to pořádně nedělá ani jedno.
Jak si jedna paní stěžovala na tzb , že to netopí. Pořídila kuchyňský sporák s výměníkem do radiátorů. Na vaření nic moc, protože pod plaotnou byl had. Radiátory to bevytopilo, protože ten výměník byl slabý. A navíc to stále dehtovalo, protože topeniště bylo podchlazene. Prostě neštěstí.

Pod plotnou byl had ale co teprve, kdyby tam byla žába *smich* Paní by asi ranila mrtvice *smich*

Každá mince má dvě strany. Nebylo to spíš tak, že baba koupila slabé kamna? Vaření nevím, ale navěsila na ně moc radiátorů, k tomu špatný komín, horší palivo. Díky tomu paní nedokázala sporák dostatečně prohřát a ten proto dehtoval. Ale za nevhodné používání přece kamna nemůžou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]