Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na vás prosbu nebo dotaz, zda nemáte někdo nějakou zkušenost s pohlcovačem vlhkosti od firmy CEYS.
Máme malé dítě a v bytě máme vlhko. Koupili jsme pohlcovač vlhkosti od firmy CEYS, ale teď nevíme, jestli to nemůže ublížit
dětem. Je vyzkoušené našim sousedem, že pohlcovač opravdu vlhkost pohltí. Děkuji za radu. Fanca 1.
Nejčastěji v reklamách slyšíme Ceresit - Stop vlhkosti.Je potřeba vědět,že balení obsahuje hygroskopický materiál,který do sebe dokáže nassát určité množství vody z okolního vzduchu.I ostatní výrobci používají podobné systémy,podobné silikagelu.Ten je absolutně bezpečný,pokud není vystaven agresivnímu prostředí,které se do něj může také nasáknout.V podstatě je i dětem bezpečný.Jeho aktivita bývá značena změnou barvy,pokud se kapacita vyčerpá.Je nutno použití omezit na skutečně kritické případy.Nezapomeňte,že při nepřetržité funkci se může vyčerpat i za 14 dní.Cena není zrovna lidová.
JABRAKA
Pokud máte v bytě vlhko, žádný ceresit to nevyřeší. taky jsem ho zkoušel. Za týden odstranil asi 1 litr vody ze vzduchu. Pak jsem koupil elektrický odvlhčovač, který vzduch i filtruje a za první den jsem z něj vylil 8 litrů vody. Postupně se vlhkost snižovala a po čtrnácti dnech ze 75% klesla vlhkost na 55%. Pak stačí přístroj zapnout na 2 hod denně a vlhkost již nestoupá.
Pro malou predstavu domacitechnika.cz/...
Muzu jen doporucit, chemicky se da použit v novostavbe kde jednou vlhkost vyzenete a je klid ale pokud bydlíte v nečem staršíim, je el. jasna volba a jak se píše podemnou, je třeba zjistit zdroj...
S pozdravem Adam.
Stále jen o jednom.. jak vysušit? To jsou důsledky, hledejte příčiny vlhkosti.
Co takhle o něčem jiném - jak zabránit, aby v bytě ta vlhkost byla?! Někdo Vás vytopil? Pěstujete mnoho rostlin a poléváte? Sušíte prádlo nebo pleny v bytě? Vaříte bez odsávání par? Málo větráte? Bydlíte na hausbótu? To jsou některé otázky, které by nás mohly přivést na stopu, odkud je v bytě vlhko. Tak se zkuste zamyslet a popište, odkud by vlhkost mohla být a potom dostanete od rádců i osvědčené rady, jak na to.
Když si zadáte do vyhledávání tady na poradně hesla jako třeba vlhko, nebo mokré stěny, nebo potí se okna a pod. je tu mnoho diskusí na tuto tému, s dobrými radami a výsledky.
Významný zdroj vlhkosti je každý kdo dýchá. Pokud ve starsím domě vyměníme stará okna za nová, která těsní, nedostane se vlhkost ven netěstnostmi. Sráží se ve zdech a stále narůstá. Pak můžeme třeba větrat, ale to je neekonomické. Řešení je rekuperace. Do bytu 3+1 asi za 70 tisíc. Nebo odvlhčovač. Mám Sinclair za 6 tisíc. příkon 200 W. Běží denně asi 2 hodiny. Vlhkost v bytě do 60%. Dříve byla okolo oken plíseň, z oken teklo a teď je klid. Doporučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.