Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukládání záznamu z IP kamery

Od: jirkak odpovědí: 23 změna:
Uvažuji o kameře na dům, skoro u každé je pak uvedeno, že se záznam ukládá na SD kartu v kameře, ten si pak přes WiFi můžu stáhnout kam potřebuji. Chápu to dobře, že když přijde zloděj a ukradne celou kameru, tak mám tedy smůlu a záznam mít nebudu?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

7x

Dnes je cenově dostupný obvyklý kamerový bezpečnostní systém. Tedy sada s několika kamerami a rekordérem kam se záznam ukládá. Napájení a data kabelem (poe). Přístup ke kamerám online z celého světa.

Jen namátkou: aliexpress.com/...

SD karta je velmi nespolehlivé médium.

hodnocení

2x

Pokud máte doma NASku, tak spousta NASek (třeba od Synology, QNAP..) v dnešní době umí on-line ukládat záznam s podporovaných IP kamer.

jirib
Pokuď někdo vleze dovnitř,tak první co sebere,bude ten NASS...
Právě že ne. Zloději v dnešní době jdou jen po penězích a špercích (kde berou jen zlato a lepší, stříbro je nezajímá). Osobní zkušenost.
Btw. už vidím, jak zloděj prohledává celý byt/barák, jestli tam náhodou není NASka. Pokud tedy vůbec ví, co to ta NASka je... ;)
jirib
Neboj se,moc dobře vědí co to je.
Dokonce vědí,jak zarušit wifi kamery a GSM signál,pokuď nemá záložní zdroj na týden,tak taky bez šance...
Ještě nějaký dotaz na zabezpečení objektu?
Opravdu si myslíte že malí čeští zlodějičci jsou takto sofistikovaní? Že dokáží vše co zde popisujete.
jirkak
hodnocení

Možné je vše, záleží, na jakého zloděje má zrovna člověk "štěstí" :). Ale jak jsem uvedl, mně jde hlavně o sledování z důvodu např. vandalismu.
Dotaz byl na jirib
A nass, opravdu si myslíte že zlodějíček co první udělá, že bude hledat krabičku o velikosti 25x10cm?
lmgify

NAS 25x10cm? Tak to asi moc velkou kapacitu, zabezpečení uložení nebo nízkou cenu mít nebude. Snad jen jako RAID 1TB M.2 disků ... *nevi*

No jo překlep:-D

Třeba můj Nas QNAP - 230 má rozměry

V -188,64 mm

Š-90,18 mm

D -156,26 mm

Prostě malá krabička v které mám a prozatím 2x 4TB HDD

lmgify

Aha, on je ten objem dohnán výškou. Já předpokládal nějakou plochou krabičku. Když to ale teď počítám znovu, tak do těch 10x25x5 by se 6x2,5" HDD + SBC vejít mohly. *poctar* *alene*

jirib
Vidím,že jste úplně mimo realitu...
Pán má ve skříni zlaté cihly...
A nemáte to jedno.
Chtěl bych vydět zloděje co lítá po mém bytě a hledá malou krabičku.
Kdyby sám nevěděl kam sem ho dal, tak o něm ani nevím.;)

@jirkak: po NASce určitě nepůjdou a s tím vandalismem už tuplem ne. Výhoda pak je, že máte věc, která není jednoúčelová (tzn. využijete ji i jinak než jen na ukládání záznamu z kamer).

@ juraja: asi tak. Taky vidím, jak mi přehrabuje špajzku, aby za pixlou se strouhankou šel najít a ukrást NASku..*smich*

V dnešní době jdou zloději opravdu hlavně po cennostech. Elektronika je dosledovatelná (výrobní štítek) a hlavně oproti cennostem objemná a to zloděj prostě nechce. Pokud to není nějaký úplný bezďák.

hodnocení

0x
Ano ale je tam možnost zaplatit si náký uložiště kam se zaznam nahraje a pak si tou krádeží kamery moc nepomúžou

jirkak
hodnocení

To jsem si myslel, popř. jestli nejde rovnou nějak nastavit, aby se záznam posílal na nějaké úložiště doma. Nerad bych si za X tisíc pořídil kameru a po návratu z dovolené uvidím jen trčící kabely ze zdi bez jakéhokoliv záznamu co se tedy doma stalo...

kmet
hodnocení

0x

Na to jsou NVR rekordéry.

jirkak
hodnocení

Rivo, díky za tip! To je přesně ono, zde už bych se o data nebál!

jirib
hodnocení

0x
Stačí,když tam namontujete viditelně jakoukoliv kameru s kabelama...
To odradí všechy potenciální zájemce a půjdou o dům dál...
Zlaté cihly máte ve skříni?
I rekordér se dá ukrást nebo zničit HDD...
jirkak
hodnocení

Tak ono nejde o ty tuny zlata, co člověk doma má :)... Mně jde hlavně o důkazní materiál např. v případě vandalismu. Doba je zvláštní, leckdy i ten nejméně očekávaný může jen tak pro radost někomu něco poškodit. A bez případného záznamu těžko něco dokážu...

jirib
Když bude mít na hlavě čepici a brýle,tak vám to bude stejně na houby.
Pokuď se bojíte,tak pořádný plot,pořádné dveře(Adlo,Sherlock),mříže na okna.
Pes za plotem,také odradí.
Vyrábějí se atrapy za pár korun k nerozeznání od pravé...
Hlavně ne wifi,na soláry a ne plastové...

hodnocení

0x

Na houby ti bude jakýkoliv kamerový systém. Mám zkušenosti, navíc partnerka u policie přečiny vyšetřuje.

Pokud budeš mít kamerový systém:

- zloděj se dneska před ním nezastaví

- pokud tě už někdo vykrade, a záznam kamer bude použitelný, jméno a bydliště pachatele tam nebude, takže ztotožnění neznámého pachatele bude obvykle problém

- pokud ke ztotožnění pachatele díky kamerovému záznamu dojde, obvykle to bude "známá firma", která toho bude mít na svědomí víc, bez majetku a vidnou dalšího flastru, takže sice přispěješ k dalšímu potrestání viníka, ale u recidivisty se nějakého peněžního odškodnění nedočkáš, takže to tak nějak ztrácí smysl

Soukromý kamerový systém má dnes význam spíše jen:

- pokud jde o poškozování veřejných prostor (např. grafiti) - to páchají jedinci, kteří jinak pracují, nebo jsou nezletilí a je šance, že rodiče to zacvakají

- pokud jde např.o poškozování společných prostor SVJ, kde je šance odhalit někoho z domu

- pokud máš podezření, že krade nebo se ti mstí někdo z tvého okolí a jeho ztotožnění tak bude snadné

- pokud díky KS nějak významně ušetříš na pojistném, či ho dokonce pojišťovna vyžaduje

- pokud jde třeba o předzahrádku či jiný majetek, který ti ničí neukáznění řidiči a je šance, že přes natočenou SPZ dohledáš viníka

- pokud může dojít ke sporu, zda-li vůbec ke krádeži došlo - důchodci a zapomětliví jedinci, kteří mají pocit, že se jim ztrácí věci, či hrozí riziko, že pojišťovna škodu neuzná s tím,¨že ke krádeži nedošlo

V ostatních případech podle mne kamerový systém smysl nemá, místo něho je lepší investovat do zabezpečení (dveře, okna, mříže). Takže promysli, jestli spadáš do toho horního nebo spodního výčtu.

jano123
hodnocení

0x

Ja si myslím, že kamerový systém, NAS, nás može akurát iba uspokojovať,

ale v kritickom okamžiku málo riešiť...*bezim*

Ja by som dal tam signalizáciu:

-prepojenú na políciu

-cez SIM signalizácie na moj mobil

-zvukový alarm v objekte ochrany, ale iba ak je jediný, inač "ticho".

Všetko záleži, kolko tam máte peňazí, zlatých tehličiek a iných cennosti.

Kamerový system je len "čerešnička na torte"....*uspech*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]