Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání zdi v panelaku

Od: daves30® odpovědí: 15 změna:
Zdravím, mám dotaz ohledně zdí v panelaku , dělám rekonstrukci pokoje kde jsou křivé zdi cca 2 cm rozdíl, chci mít zdi rovné,vyrovnat to chci lepenim SDK na zed , ale do pokoje svítí od 11 až do večera slunko , takže tam je extrémní teplo . Ovlivni ten sdk na stěnách nějak teplotu , nebude tam ještě větší teplo? Ještě bude sdk podhled cca 10 cm s 5cm vatou .
Děkuji za odpovedi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vy potrebujute vonkajsie zaluzie / rolety.

Sadrokarton je celkom dobry vodic tepla, nalepenim na stenu sa nic nezmeni. Napad s vatou do podhladu je nezmyselny, vsetko teplo od slnka nepojde nahor k susedom, ale ostane v miestnosti. Davat tepelnu izolaciu medzi dva byty, kde je rozdiel teplot max 5 stupnov, nema vyznam, vo vasom pripade to len zhorsi situaciu.

Vata v podhledu má také zvukově-izolační vlastnosti, i když by se našel i lepší matroš pro tento účel.

hodnocení

Ano jde mi o akustiku , někde jsem slyšel že kd,z se udělá podhled bez vaty , tak se více rozloha zvuk v místnosti

krtek6
hodnocení

1x

Pokud je možnost, tak kvalitnější okna...respektive skla v nich...a pak ty žaluzie...a fakt je křivost zdí 2cm?:

hodnocení

1x

Dobrý den!

Zajímalo by mne, proč a čemu v paneláku vadí nerovnost stěny 2 cm. Tedy pokud to není díra 2 cm nebo schod 2 cm v jenom místě?

Protože přidělat poličky, apod se pak moc dobře nedá - minimálně esteticky to vypadá naprosto příšerně. Stačí, když je ta nerovnost plynule na jednom metru, což není nic neobvyklého.

No - musíte poličky přizbůsobit zdi, nikoliv zeď poličkám ...

krtek6

pochybuju, že má poličku přes celou délku a výšku zdi...takže musí zeď přizpůsobit poličce...min. v ploše kde bude polička

hodnocení

Protože 1. To chci mít rovné, ať už kvůli podlahovým lištam, protože mít lištu do luku není hezky . 2. Budou na stěně různé skříně, police zavěšená komoda atd , a některá zed má 2 cm uprostřed díru, ji de zase u kraje , prostě je to hrozně krivy a dorovnavat o.itkou se mi to úplně nechce

hodnocení

1x

SDK vnitřní teplotu zásadně neovlivní, jen vám bude při realizaci teplo, což vyrovnáte dobrou zásobou chlazeného piva *smich*

hodnocení

A do podhledu dát vatu nebo ne , jde mi o to aby to pak nezpůsobilo jako prázdná místnost zvukově,známý mi to říkal že nedal vatu , a když mluví v místnosti tak se to strašně ozývá
To nejvíc ovlivní nabytek a podlahová krytina,ne vata schovaná až za sadrosem.

Vatu do podhledu nedávat, jen závěsy a záclony na okna, sníží se tak odraz zvuku a zvýší pohltivost povrchů.Musíte to zabydlet, ne jen dát matraci na zem a nemít nábytek

Aby jste tomu rozuměl.Obecně by tam měla být zvuková izolace v tl. cca 4-6 cm + vzduchová mezera cca 4 cm. Problém je pak v tl. sníženého podhledu.Někdy to technicky nejde provést,protože by se nemusela otevírat okna a proto se dá podhled bez vaty. Pokud to situace dovolí, izolaci tam samozřejmě dejte. pak ale počítejte s tl. podhledu cca kolem 10cm. Ten důvod je zvuková neprůzvučnost stropu ne dozvuk a akustická odrazivost, jak jste asi měl na mysli

hodnocení

A jak má být Teda skladba? Sdk , 4cm mezera a pak 6cm vata?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]