Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.Normálně topím dřevem,ale od zítřka nebudu dva dny doma a napadlo mne skusit rozjet 30let starý plynový kotel,je to Destila typ DPL.Loni jsem ho rozjel,letos nepustí selenoid plyn do hořáku.Na fotce je svorkovnice, na svorky č.7.a 8. je připojen ten selenoid a nejsou pod proudem.Co se stím dá dělat?Díky za reakce.
Tak jsem se nechal zviklat a zhasnul jsem to.On se totiž sám rozjel(termostat),zatímco jsem psal sem do poradny.Už je tam kotel na dřevo asi 8 let,mám tu dvě čerpadla a přepínačem určím,který kotel a čerpadlo bude v provozu. Ale raději natopím akumulačku,a když bude teplo jako dnes,tak teplo na dva dny vydrží.Zůstává tu matka,snad jí zima nebude.Tak díky za záchranu matky a domu.
Na stránkách výrobce je několik schemat, bohužel ani jedno přesně neodpovídá. Princip je ale stejný. Všechno je v sérii. L - pojistka - vypínač - prostorový termostat - pojistka v přerušovači - kotlový termostat - cívka. Nškteré modely něco nemají. Když půjdete postupně po drátech, tak na to příjdete. Měla by na to stačit doutnavková zkoušečka nebo baterka se žárovkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.