Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit žulovou desku

Od: saolin® odpovědí: 19 změna:
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Mám zahradní krb a vedle něj odkládací plochu, na které je přilepená žulová deska viz.foto. Potřeboval bych jí nějak dostat dolu. Je přilepená lepidlem na obklady a pod ní je betonová deska. Nenapadá vás, jak jí sundat dolu? Zkoušel jsem jí podříznout listem z pásové pily, ale jde to naprd. Díky za rady
Jak odstranit žulovou desku

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud jen "dostat dolů", pak postupně odlamovat, odsekávat...
Ale pokud ji chcete znovu použít...?

hodnocení

1x

Diamantová struna

zbozi.cz/...

Tou by to dělal týden.

A jak dlouho to bude dělat tím pásovým listem*smich*

Pilový pás to cementové lepidlo rozdrolí a vynese ven. Proto funguje i obyčejný pás na železo, ten zrníčka písku obsažené v cementovém lepidlu nezvládne řezat, protože jsou tvrdší, prostě je vydrolí. Struna se svým jemným diamantovým povrchem to bude "poctivě" řezat, milimetr po milimetru.

hodnocení

0x
Pokud ji chceš zachovat, tak mě tedy fakt nic nenapadá. Samozřejmě, rozbít ji, to je nejjednodušší, ale trochu škoda.

hodnocení

0x
Existují ruční pily na beton, popř. diamantová řezací struna. Ale nemám osobně vyzkoušeno.
Další možnost je odsekat to odspodu a místo desky poškodit krb.
Já bych osobně začal obřezáním flexou 230 po obvodu a zkoumal a vrtěl, jestli to pak nepůjde uvolnit. Případně to zkusil dorazit placatým dlouhým sekáčkem z pásoviny.

asd1
hodnocení

0x

Jestli má deska přežít tak asi naříznout velkou flexou a zbytek nějakou pilou která to zvládne doříznout.. Nějak páčit příp. klínkovat ve spáře ne, to bych se bál že rupne.

Nebo motorovkou s řetězem na šutr (mají hasiči, třeba by to zvládli v rámci tréninku, za opečení prasete a soudek), spáru vyklínovat aby se v půlce řezu deska nezlomila vlastní vahou..

hodnocení

Rád bych jí zachoval. Budu dál řezat tim listem a uvidim jestli se to podaří. Každopádně děkuju za rady

hodnocení

0x

Nejlépe by to asi šlo diamantovým či rarbidovým pilovým pásem, že byste byli dva naproti sobě. Ovšem metr takové srandy stojí přes 1000,-. Ocelovým pilovým pásem píšete, že to jde také, tak holt tomu musíte věnovat čas. Flexou bych to nedělal, poškodíte desku nebo krb a moc hluboko se nedostanete.

hodnocení

Deska je dole, díky
lmgify

Jak se to nakonec povedlo?

hodnocení

Kousek tím pásem a pak jsem pod to opatrně ťukal 2mm silnou pásovinu dokud se neodlepila

111®
hodnocení

0x
A byla prilepena po celé ploše?
hodnocení

Jojo byla, normálně na zub. Kam jsem se dostal pilou, tam jsem řezal, a zbytek vzal tou pásovinou, kterou jsem na konci zbrousil do tvaru dláta a povedlo se.

Tak to jste měl kliku, že lepidlo na tom kameni moc nedrželo.

hodnocení

Na kameni drželo, tam zustalo, odlepilo se od toho betonu

111®
hodnocení

0x
Zo si zaslouží uznání. Ale lepil bych ji příště jen po obvodu.
asd1

Nalepená jen po obvodu nerupne při sundavání ale už při provozu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]