Nejste přihlášen/a.
Nerozumím vašemu dotazu. Jste majitelkou bytu a nevíte, koho jste přihlásila do bytu? Trvalý pobyt úřad nepovolí nikomu bez vašeho souhlasu. Pokud je nájemník nebo předchozí majitel už pryč, musíte si vše pohlídat aby z místa pobytu byl odhlášený. Takže je to taková procedura, kdy musíte zažádat na úřadě - oddělení matriky o zrušení trvalého pobytu osoby a vy jste pak osoba oprávněná. Takže nechápu, jak nemůžete nemít přehled o tom, kdo ve vašem bytě pobýval. Normální komunikace je se zeptat, zda-li bývalý nájemník nebo majitel se už odhlásil. Takže úřadu musíte sdělit jméno, ne se ptát obráceně. Dá vám pak lejstra se jmény, což jste nechtěla
Dojdete na Váš úřad, kde se hlásí trvalý pobyt, doložíte, že jste majitelkou a oni Vám sdělí, kdo tam, všechno je nahlášen. Hned Vám i poradí, co dělat, když chcete aby tam již nebyl hlášen, ten kdo nemá právní důvod.
Pokud ale v domě, se stejným číslem popisným máte více bytů, úřad neví, kdo je hlášen ve Vašem bytě, Páč se nehlásí číslo bytu, ale číslo domu.
A to je právě ta debilita.***mýlíte se, není to debilita, jen Vaše neznalost. Je normání standardní řešení, páč co máte v občance jako trvalý pobyt? Adresu a číslo popisné. Nebo tam máte i číslo bytu a patro?
Tohle je probém na úřadě vám dají seznam osob na čísle popisném ale ne v konkrétním bytě. Takže jedině postupně tenhle seznam proškrtat podle toho o kom víte. Pokud máte správcovskou firmu na účetnictví tak vám dají pro změnu pouze číslo pro kolik osob platíte zálohy ale né jejich seznam.
I kdyby některá z osob, která tam na základu smlouvy kdysi bydlela a nezrušila TP tak se v "podstatě" nic neděje. Trvallý pobyt nikomu nezakládá právo k danému bydlení! A je jen a pouze Vaše hloupost , že nemáte nikde uschované smlouvy od lidí kterým jste umožnila v minulosti tam bydlet .
Pokud byste toto věděla , nemusela byste nyní kritizovat úřady s jejich svázanými pravomocemi!
Píšete nesmysl, žádné číslo bytu neevidují-jen ČP! A zrušení TP není Hned ale musí probehnout nějaké právní lhůty. V průměru to trvá cca1/4roku. Ihned poduk dotyčný co měl TP se odhlásí sám na nový , tak je to ihned!
Je pro vás nesrozumitelné na občanskosprávním odboru obecního úřadu podat žádost o zrušení trvalého pobytu osoby? Projde to procedurou a možné jsou dva výsledky -
1. Tato osoba není na této adresa hlášena
2. Osobě byl trvalý pobyt zrušen v souladu s ust.12,odst.1,písm.c a odst.2 tamtéž,zák. o evidenci obyvatel.
Připravte si doklady: Zrušení nájemního vztahu - smlouva, Doložit opuštění bytu - předávací protokol a pod.
jaj,
že chci trvalý pobyt na nějaké náhodné adrese a nic se neověřuje? To je divný.
Tak to opravdu není, musíte mít právní důvod.
J a j - - - Stačí (osobní, písemný) souhlas vlastníka či nájemní smlouva.
U nájemní smlouvy automaticky jsou povinni zaslat vlastníkovi oznámení o zapsáni trvalého pobytu osoby XY, A také O už anonymním zapsání dalších osob (jejichž nacionále ti však ohlašovna už nesdělí, jen počet a datum - Ale podle toho by to eventuelně šlo v budoucnu dohledat a odhlásit)
jaj, už je to jasnější, po výkladu pana, paní maddafa?
Je i více možností, právního nároku na trvalý pobyt.
Mám konkrétní nedávnou zkušenost s nahlášením trvalého pobytu v bytě na Praze 4.
Vlastním byt na Praze 4, který pronajímám dlouhodobě těm samým lidem, a tak jsme se dohodli, že si v bytě zřídí trvalý pobyt. Zašli na úřad - MČ Praha 4 odbor správních agend a přihlásili se k pobytu. Já jsem nic nepodepisovala ani u toho nebyla. Stačila předložit nájemní smlouva. Poštou jsem pak obdržela "Oznámení o počtu osob přihlášených k trvalému pobytu", kde se uvádí, že Praze 4 na adrese - ulice a č.p/č.or. je nově přihlášená osoba - jméno, datum narození. Toť vše.
Jinak je zde ještě odkaz na zákon o evidenci obyvatel č. 133/2000 Sb., takže se můžete podívat, co k tomu říká zákon.
A jinak souhlasím s tím, co píší rádci přede mnou - že do konkrétního bytu se nepřihlašuje, pouze na adresu.
Byty jsou pod rozlišovací úroveň úřadů. Trvalý pobyt se eviduje na číslo popisné, možná ještě na číslo vchodu, ale s tím bych si nebyl úplně jistý. Takže pokud je to objekt s více byty, tak to úřad nerozliší. Teda zatím, třeba se toho chytne nějaký iniciativní blbec a budou se evidovat i čísla bytů.
Pochopíte, že se neevidují osoby dle čísla bytů, ale čísla domů?
Vy taky nemáte číslo bytu v občance.
Právě, že logiku to má, ale vy to nechápete.
Takovou odpověď, jakou Vy chcete nedostanete nikde, páč ani Vy nejste nahlášená v konkrétním bytě, ale jen na adrese objektu.
Tak to je.
-----------
Pane Diesele, máte naprostou pravdu.
Jako že na registru obyvatel a v občance mají trvalý pobyt na adrese třeba: Nová ulice 5, byt č. 1, Plzeň?
Pane Tomkk, jasně, ale zde se bavíme, kdo má na úřadě vyznačené trvalé bydliště(pobyt) u tazatelky v bytě. Nikdo, páč se nedává trvalý pobyt dle čísel bytů, ale jen dle čísel na domě.
Taky se to pozná, když se roznášejí volební lístky, tak ty se dávají dle databáze trvalých pobytů.
Vždy všichni nájemníci mají stejný trvalý pobyt, i když v domě je více bytů.
milancukrar: oni ale na úřadě musí nějak vědět, kdo v kterém bytě bydlí nebo alespoň kolik je tam osob, protože když jsme ještě bydleli v bytě, já s rodiči, tak se k nám přištěhovala moje partnerka, nikomu jsme změnu nehlásili a přesto jsme dostali odpovídající počet obálek s volebními lístky, tedy čtyři. Jak je to možné nevím, nezajímala jsem se o to.
Sandra.
Jak je to možné nevím, nezajímala jsem se o to.
Volební lístky se zasílají pouze dle trvalého bydliště, která má dotyčný na úřadech nahlášený. Jako dlouholetý pronajímatel jsem sbíral voličské obálky osob, které v domě již mnoho let nebydleli a chodil na úřad (s plnou mocí) rušit jejich trvalý pobyt.
Žádný nájemník neměl adresu ani nebude mít s číslem bytu.
Jen titul, jméno, příjmení ulici, čtvrť, obec. Nikdy čísla bytů, páč ty se neevidují ve vztahu k trvalému pobytu.
Váš příklad nebudu komentovat, páč nevím podrobnosti. Byla přítelkyně taky volit s Vámi?
V byte mate prihlasene presne tie osoby, ktorym ste to VY SAMA umoznila. VAS neporiadok so zmluvami o najme bytu, zapisom pobytu na urade a pripadne cierne prenajimanie vam nevyriesi za vas ziadny urad, len VY SAMA. Pekne si prejdite doma odlozene zmluvy podpisane s najomnikmi, podla tych si to porovnate s papierom od uradu.
Ach jo.S prominutím ale jste asi trochu natvrdlá . Trvalý pobyt se vztahuje na adresu! Ne na jednotlivé byty na dané adrese (třeba v některých panelových domech v jednom vchodu to může být i 50 bytů) P Peter a nejen on Vám to sdělil dobře!
Ve skutečnosti je to takhle: Ohlašovna ví, do jakého bytu se dotyčný přihlásil, má to napsané na těch žlutých lístečkách (Minimálně to, který tehdejší vlastník k tomu dal souhlas, případně nájemní smlouvu). V počítačové evidenci to už přiřazené nemá. Takže pokud jsou ochotní dohledat lísteček konkrétní osoby, tak zjistí do jakého bytu se přihlásila, ale nemají žádnou možnost snadno reverzně zjistit, kdo je přihlášen v bytě. Museli by projít všechny ty lístečky ručně!
Ale pár let již platí paragraf 1177 odst.2 a ve spojení s 1178 to řeší problém tazatele. Ten seznam osob na byt, zejména seznam nájemníků, totiž má vést a poskytnout hádejte kdo? Takže stačí přitlačit, donutit (placené) orgány, a pak si to porovnat s tímto výpisem z úřadu a není problém tento rébus vyřešit.
Také si přečíst důvodovou zprávu k výše uvedeným paragrafům může tazateli pomoci.
Ohlašovna ví, do jakého bytu se dotyčný přihlásil
Jak to může vědět, když jsem byl na úřadě osobně, jako vlastník a dával jsem souhlas s tím, aby v tomto domě měli dotyční trvalý pobyt?
Žádná smlouva, žádná čísla bytů.
Pokud ten dům není rozdělen na jednotky, tak do žluté kartičky napsali jméno vlastníka, který souhlasil (vaše). Pak dobře víte, koho jste přihlásil a kdo je na tom bytě přihlášen ...
Pokud chcete vědět, jak úřad přimět k činnosti, no tak odhlásíte všechny neznáme osoby a úřad už si bude sám zjišťovat. V domě, který je rozdělen na jednotky, a vzniklo SVJ, si například předvolá předsedu, a bude se ho vyptávat, kdo kde bydlí, a bydlel a už nebydlí. To za předpokladu, že jste je nepřihlásil vy osobně... musíte si vybrat, jakou strategii použijete k tomu, abyste dosáhl cíle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.