Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je přihlášen v mém bytě?

Od: astik odpovědí: 50 změna:
Nevíte, jak zjistit, kdo všechno je přihlášený v mém bytě? Nerada bych nějaké překvapení. Byla jsem na úřadě, ale tam mi za 100 Kč dáli jen papír se jmény lidí, co bydlí ve vchodě. Ani tam nebyli všichni. Mě nezajímá, kdo bydlí u sousedů. Mě zajímá, kdo je přihlášený v mém bytě. Připadá mi to jako neskutečný úřední bordel. Jedná se o Prahu.

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nerozumím vašemu dotazu. Jste majitelkou bytu a nevíte, koho jste přihlásila do bytu? Trvalý pobyt úřad nepovolí nikomu bez vašeho souhlasu. Pokud je nájemník nebo předchozí majitel už pryč, musíte si vše pohlídat aby z místa pobytu byl odhlášený. Takže je to taková procedura, kdy musíte zažádat na úřadě - oddělení matriky o zrušení trvalého pobytu osoby a vy jste pak osoba oprávněná. Takže nechápu, jak nemůžete nemít přehled o tom, kdo ve vašem bytě pobýval. Normální komunikace je se zeptat, zda-li bývalý nájemník nebo majitel se už odhlásil. Takže úřadu musíte sdělit jméno, ne se ptát obráceně. Dá vám pak lejstra se jmény, což jste nechtěla

hodnocení

3x

Dojdete na Váš úřad, kde se hlásí trvalý pobyt, doložíte, že jste majitelkou a oni Vám sdělí, kdo tam, všechno je nahlášen. Hned Vám i poradí, co dělat, když chcete aby tam již nebyl hlášen, ten kdo nemá právní důvod.

Pokud ale v domě, se stejným číslem popisným máte více bytů, úřad neví, kdo je hlášen ve Vašem bytě, Páč se nehlásí číslo bytu, ale číslo domu.

astik
hodnocení

A to je právě ta debilita. Když chci vědět pouze můj byt? Co je mi do celého vchodu? Co je to za systém? Úřady dnes chtějí vědět i to, co jste měl k snídani, ale naopak vám neporadí? Tahle země je absurditstan. A ještě chtějí za jeden list stovku! Zloději. A navíc neschopní. Na úřadu v Německu by se to nestalo. Tam nějakým záhadným způsobem fungují.
hujer

Tak se tam přestěhuj, oni ti to řeknou!

A to je právě ta debilita.***mýlíte se, není to debilita, jen Vaše neznalost. Je normání standardní řešení, páč co máte v občance jako trvalý pobyt? Adresu a číslo popisné. Nebo tam máte i číslo bytu a patro?

jaj*
Já jsem si byla nahlašovat trvalý pobyt s nájemní smlouvou, tu si tam kopírovali, že ještě musí napsat majiteli a pak že mi občanku rádi vydají. Jako jít si nahlásit trvalý pobyt jen tak k někomu do domu nejde a hlavně by měli mít přehled, které části nemovitosti se to týká, třeba kvůli exekutorům a tak. A majitel může trvalý pobyt zrušit, třeba právě kvůli exekutorům a takovým návštěvám.

hodnocení

2x

Tohle je probém na úřadě vám dají seznam osob na čísle popisném ale ne v konkrétním bytě. Takže jedině postupně tenhle seznam proškrtat podle toho o kom víte. Pokud máte správcovskou firmu na účetnictví tak vám dají pro změnu pouze číslo pro kolik osob platíte zálohy ale né jejich seznam.

astik
hodnocení

Právě. Dají seznam lidí v daném vchodě. Info : je bytový dům s několika (např. 8) vchody, kde je 8.pater v každém vchodě. A v daném vchodě je cca 17 bytů. Nechápu, co je na tom nesrozumitelného. Prostě panelák. Byt jsem měla před časem pronajmutý. A teď chci zjistit, zda si tam "náhodou" dotyčný nenechal trvalý pobyt. Nechci řešit něčí exekuci... Proto to chci zjistit. Ale úřady mi nějak nechtějí pomoci. Nebo se neumím obrátit na ten správný. Všude mě odkazují na obecní úřad, kde mi dají jen ten canc papíru k ničemu. To mám jít na policii? Ta asi taky nebude vědět. To není jejich věc, pokud to není kriminální případ. Říkám, v Česku je úřední pomoc zoufalost. A přitom mám právo tohle, jako majitel, vědět. Ale kde se to doopravdy dozvím? Možná mě budete mít za pitomce, já už si tak připadám.

I kdyby některá z osob, která tam na základu smlouvy kdysi bydlela a nezrušila TP tak se v "podstatě" nic neděje. Trvallý pobyt nikomu nezakládá právo k danému bydlení! A je jen a pouze Vaše hloupost , že nemáte nikde uschované smlouvy od lidí kterým jste umožnila v minulosti tam bydlet .

Pokud byste toto věděla , nemusela byste nyní kritizovat úřady s jejich svázanými pravomocemi!

jaj*
Zkusila bych zajít na magistrát, kde řeší trvalé pobyty, oni ho vydají na základě nájemní smlouvy s majitelem bytu, nájemní smlouvu si tam nechávají a tam je pak napsaný ten trvalý pobyt. Je nějaký číslo bytu a majitel, podle toho poznáte svoje jakože spolubydlící.

Píšete nesmysl, žádné číslo bytu neevidují-jen ČP! A zrušení TP není Hned ale musí probehnout nějaké právní lhůty. V průměru to trvá cca1/4roku. Ihned poduk dotyčný co měl TP se odhlásí sám na nový , tak je to ihned!

Je pro vás nesrozumitelné na občanskosprávním odboru obecního úřadu podat žádost o zrušení trvalého pobytu osoby? Projde to procedurou a možné jsou dva výsledky -

1. Tato osoba není na této adresa hlášena

2. Osobě byl trvalý pobyt zrušen v souladu s ust.12,odst.1,písm.c a odst.2 tamtéž,zák. o evidenci obyvatel.

Připravte si doklady: Zrušení nájemního vztahu - smlouva, Doložit opuštění bytu - předávací protokol a pod.

jaj*
Pokud tam není číslo bytu, tak pak není potřeba řešit kdo je tam hlášený, protože vy bydlíte u sebe, sousedka bydlí u sebe a ten kdo je tam hlášený navíc tam asi nebydlí a navíc nemá zvonek a nemá vazbu na žádný byt. Jinak když jsem si odhlašovala pobyt u našich tak mi ho nahlásili jen na základě nájemní smlouvy, ale je to už 10 let. Dávala jsem si ho ke kámošce na základě nájemní smlouvy která vznikla na pár dní, majitel bytu mi trvalý pobyt zakázal. Takže fakt můžu jít na magistrát a říct že chci trvalý pobyt na nějaké náhodné adrese a nic se neověřuje? To je divný.

jaj,

že chci trvalý pobyt na nějaké náhodné adrese a nic se neověřuje? To je divný.
Tak to opravdu není, musíte mít právní důvod.

jaj*
A ten právní důvod je co? Nájemní smlouva? Ale tam je jméno majitele.
maddafa

J a j - - - Stačí (osobní, písemný) souhlas vlastníka či nájemní smlouva.

U nájemní smlouvy automaticky jsou povinni zaslat vlastníkovi oznámení o zapsáni trvalého pobytu osoby XY, A také O už anonymním zapsání dalších osob (jejichž nacionále ti však ohlašovna už nesdělí, jen počet a datum - Ale podle toho by to eventuelně šlo v budoucnu dohledat a odhlásit)

madafa
ngjirimares® - Aby proces započal, nejdřív musíš zaplatit. Ovšem dá se z nich většinou dostat, jestli pan Jirka Marešů tam zapsán je či není, ještě před zaplacením. Prostě ty řekneš mé no, oni ti řeknou ano ne.Ale ty musíš buď doložit, že Jirka Marešů se odstěhoval, nájemní smlouva skončila, anebo oni musí provést šetření že tam skutečně nebydlí (Když uvedeš, že ten papírový důkaz nemáš k dispozici), resp. nemá tam domácnost - to he podmínka. Kdyby tam domácnost měl, jen se nechtěl třeba odstěhovat, tak ho ve správním řízení neodhlásí... Zkrátka podmínka je, že je tvrzeno, že nemá žádný právní vztah, a současně se tam nezdržuje, nemá tam domácnost, fyzicky tam nebydlí

jaj, už je to jasnější, po výkladu pana, paní maddafa?

Je i více možností, právního nároku na trvalý pobyt.

hodnocení

2x

Mám konkrétní nedávnou zkušenost s nahlášením trvalého pobytu v bytě na Praze 4.

Vlastním byt na Praze 4, který pronajímám dlouhodobě těm samým lidem, a tak jsme se dohodli, že si v bytě zřídí trvalý pobyt. Zašli na úřad - MČ Praha 4 odbor správních agend a přihlásili se k pobytu. Já jsem nic nepodepisovala ani u toho nebyla. Stačila předložit nájemní smlouva. Poštou jsem pak obdržela "Oznámení o počtu osob přihlášených k trvalému pobytu", kde se uvádí, že Praze 4 na adrese - ulice a č.p/č.or. je nově přihlášená osoba - jméno, datum narození. Toť vše.

Jinak je zde ještě odkaz na zákon o evidenci obyvatel č. 133/2000 Sb., takže se můžete podívat, co k tomu říká zákon.

A jinak souhlasím s tím, co píší rádci přede mnou - že do konkrétního bytu se nepřihlašuje, pouze na adresu.

astik
hodnocení

Děkuji za odpověď. Právě jsem se z tohoto úřadu vrátila. Přihlášení vám oznámí, ale odhlášení už ne. Jediná možnost je správní řízení. Ale jen na konkrétní osobu. Na jednom úřadě, menší obec, tam by to šlo, ale je to jen iniciativou daně úřednice. Takže tamní obyvatelé mají na tohoto člověka velkou kliku. Na té Praze 4 se všichni tváří otráveně, stylem zase jeden blbec něco chce - kolikrát to ještě budu vysvětlovat. No, asi tolikrát, kolikrát to bude třeba, dokud se nezlepší a nejjednodušší zákon.

hodnocení

1x

Ako sa moze niekto bez vasho vedomia prihlasit do vasho bytu?

Normálně, na základě nájemní smlouvy.

*ee* A nájemní smlouvu nepodepisuje pronajímatel?

Pane mareši.

nájemní smlouvy podepisují smluvní strany

Ale to přeci víte, že?

Nebo co jste tím chtěl sdělit?

Omlouvám se za malé písmeno, pane Mareši.

mll
hodnocení

1x

Byty jsou pod rozlišovací úroveň úřadů. Trvalý pobyt se eviduje na číslo popisné, možná ještě na číslo vchodu, ale s tím bych si nebyl úplně jistý. Takže pokud je to objekt s více byty, tak to úřad nerozliší. Teda zatím, třeba se toho chytne nějaký iniciativní blbec a budou se evidovat i čísla bytů.

tazatel
hodnocení

0x

A co je to za dům kde máte byt a vchod? To asi není bytové družstvo, je to SVJ? Oni vám při SVJ dali papír se všemi osobami? :)

astik
hodnocení

Je to svj. Papír s nájemníky mi dali na úřadu pro prahu 4. K ničemu.

hodnocení

0x

Přijde mi to zmatečné. Vy tam nebydlíte? Ve svém bytu?! Nebo jste jej koupila i s nájemníkem?

id
hodnocení

0x
Na jakém úřadu, oddělení jste byla nepíšete. Zdravotní pojišťovna je také úřad, tam jste asi nebyla. Chce to najít správné dveře a to u nás i v Německu.
astik
hodnocení

Úřad městské části, odbor správních agend. Tam jsem byla poslána.

Pochopíte, že se neevidují osoby dle čísla bytů, ale čísla domů?

Vy taky nemáte číslo bytu v občance.

astik
hodnocení

Já to chápu, ale logiku to nemá. Když pojišťujete byt, zavádíte plyn..., tak také chtějí vědět č. bytu, patro... Ne jen číslo popisné. Logické, že? Jen si to zjednodušují. Ale to nemá cenu s vámi řešit.
Děkuji.
P.Milane asi to tazatelce nevysvětlíme. Chce slyšet, že úřady v evidenci osob mají nepořádek, ale že je to její nepořádek nechce slyšet!

Právě, že logiku to má, ale vy to nechápete.

Takovou odpověď, jakou Vy chcete nedostanete nikde, páč ani Vy nejste nahlášená v konkrétním bytě, ale jen na adrese objektu.

Tak to je.

-----------

Pane Diesele, máte naprostou pravdu.

Zajímavé je, že v našem vlastním rodinném přízemním domě (pochopitelně s jediným číslem popisným) evidují úřady dva byty a mají rozepsané, kdo z rodiny ve které polovině domu bydlí. Tak že by to úřady nevěděly u bytovky?

Jako že na registru obyvatel a v občance mají trvalý pobyt na adrese třeba: Nová ulice 5, byt č. 1, Plzeň?

Ne, ale například když probíhalo sčítání lidu, tak tak jsme už byli předem "roztříděni". A setkáváme se s tím ještě v jedné situaci, teď si ale nejsem jistý které, jestli to souvisí s volbami, nebo něčím jiným. Je to nějaký papír, který nechodí každý rok, nad kterým se vždy zasmějeme.

Pane Tomkk, jasně, ale zde se bavíme, kdo má na úřadě vyznačené trvalé bydliště(pobyt) u tazatelky v bytě. Nikdo, páč se nedává trvalý pobyt dle čísel bytů, ale jen dle čísel na domě.

Taky se to pozná, když se roznášejí volební lístky, tak ty se dávají dle databáze trvalých pobytů.

Vždy všichni nájemníci mají stejný trvalý pobyt, i když v domě je více bytů.

milancukrar: oni ale na úřadě musí nějak vědět, kdo v kterém bytě bydlí nebo alespoň kolik je tam osob, protože když jsme ještě bydleli v bytě, já s rodiči, tak se k nám přištěhovala moje partnerka, nikomu jsme změnu nehlásili a přesto jsme dostali odpovídající počet obálek s volebními lístky, tedy čtyři. Jak je to možné nevím, nezajímala jsem se o to.

Sandra.

Jak je to možné nevím, nezajímala jsem se o to.

Volební lístky se zasílají pouze dle trvalého bydliště, která má dotyčný na úřadech nahlášený. Jako dlouholetý pronajímatel jsem sbíral voličské obálky osob, které v domě již mnoho let nebydleli a chodil na úřad (s plnou mocí) rušit jejich trvalý pobyt.

Žádný nájemník neměl adresu ani nebude mít s číslem bytu.

Jen titul, jméno, příjmení ulici, čtvrť, obec. Nikdy čísla bytů, páč ty se neevidují ve vztahu k trvalému pobytu.

Váš příklad nebudu komentovat, páč nevím podrobnosti. Byla přítelkyně taky volit s Vámi?

holic

Sandro, a ta tvoje partnerka byla na psaná na zvonku a měla tam trvalý pobyt?

jestli ne, tak je to zvláštní, třeba se lesby blíže monitorují?

Anebo prostší vysvětlení, pošťačka se přece vždycky domlouvá s nějakými drbnami v baráku...

hodnocení

0x

V byte mate prihlasene presne tie osoby, ktorym ste to VY SAMA umoznila. VAS neporiadok so zmluvami o najme bytu, zapisom pobytu na urade a pripadne cierne prenajimanie vam nevyriesi za vas ziadny urad, len VY SAMA. Pekne si prejdite doma odlozene zmluvy podpisane s najomnikmi, podla tych si to porovnate s papierom od uradu.

astik
hodnocení

Ach jo, nikdo neměl nic na černo. Ale odhlášení není už na mně. Trestní rejstřík vám vydají, ale kdo je hlášen ve vašem bytě už ne? Na všechno chtějí milion formulářů, potvrzení... Ale když chci něco já, tak to nejde.

Ach jo.S prominutím ale jste asi trochu natvrdlá . Trvalý pobyt se vztahuje na adresu! Ne na jednotlivé byty na dané adrese (třeba v některých panelových domech v jednom vchodu to může být i 50 bytů) P Peter a nejen on Vám to sdělil dobře!

astik
hodnocení

Neprominu. Protože jsem to zde již sama psala a VÍM, že je to podle adresy a ne podle bytu! A taky jsem psala, že je to blbý systém! Když mám vlastní barák, tak mi to řeknou. Když jsem v paneláku mám smůlu. Je to již jedno. Nemá nadále cenu to zde již řešit. Přesto všem děkuji.

Dovedete si představit, že budete mít v občance trvalý pobyt i s číslem bytu? Už vidím, jak jiní křičí, že to ne.

hajdy
hodnocení

0x

Ve skutečnosti je to takhle: Ohlašovna ví, do jakého bytu se dotyčný přihlásil, má to napsané na těch žlutých lístečkách (Minimálně to, který tehdejší vlastník k tomu dal souhlas, případně nájemní smlouvu). V počítačové evidenci to už přiřazené nemá. Takže pokud jsou ochotní dohledat lísteček konkrétní osoby, tak zjistí do jakého bytu se přihlásila, ale nemají žádnou možnost snadno reverzně zjistit, kdo je přihlášen v bytě. Museli by projít všechny ty lístečky ručně!

Ale pár let již platí paragraf 1177 odst.2 a ve spojení s 1178 to řeší problém tazatele. Ten seznam osob na byt, zejména seznam nájemníků, totiž má vést a poskytnout hádejte kdo? Takže stačí přitlačit, donutit (placené) orgány, a pak si to porovnat s tímto výpisem z úřadu a není problém tento rébus vyřešit.

Také si přečíst důvodovou zprávu k výše uvedeným paragrafům může tazateli pomoci.

Ohlašovna ví, do jakého bytu se dotyčný přihlásil
Jak to může vědět, když jsem byl na úřadě osobně, jako vlastník a dával jsem souhlas s tím, aby v tomto domě měli dotyční trvalý pobyt?

Žádná smlouva, žádná čísla bytů.

hajdy

Pokud ten dům není rozdělen na jednotky, tak do žluté kartičky napsali jméno vlastníka, který souhlasil (vaše). Pak dobře víte, koho jste přihlásil a kdo je na tom bytě přihlášen ...

Pokud chcete vědět, jak úřad přimět k činnosti, no tak odhlásíte všechny neznáme osoby a úřad už si bude sám zjišťovat. V domě, který je rozdělen na jednotky, a vzniklo SVJ, si například předvolá předsedu, a bude se ho vyptávat, kdo kde bydlí, a bydlel a už nebydlí. To za předpokladu, že jste je nepřihlásil vy osobně... musíte si vybrat, jakou strategii použijete k tomu, abyste dosáhl cíle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]