Nejste přihlášen/a.
Vykašlete se na baterie. Kupte si obyčejné mechanické minutky.
Klasické mechanické minutky - pro ty, kteří preferují tradiční přístup, jsou zde mechanické minutky (natahovací).
Nabízejí jednoduchý a spolehlivý způsob měření času bez potřeby výměny baterií. Mohou být vybaveny magnetem na připevnění ke kuchyňské lince, stojánkem pro pohodlné umístění na pracovní ploše nebo poutkem na zavěšení.
Je to asi věc názorů, ale ty mechanické minutky mi připadají být více náchylné na porouchání a nejsou až tak přesne jako ty digitální na baterie. V těch bateriových může baterie vydržet i několik let bez nutnosti výměny (takovou mám zkušenost) a tak ta baterie není žádnou překážkou nebo nevýhodou. Ty minutky na odkazované Alze jsou ale hodně předražené, protože na AliExpress se takové a podobné dají koupit za několikanásobně levnější cenu a asi většina z nich stejně bude Made in China.
rk22 včera 23:22:
ty mechanické minutky mi připadají být více náchylné na porouchání ...
Co se může pokazit na mechanickém strojku? Když nešly, spravil jsem si je sám.
a nejsou až tak přesne jako ty digitální na baterie.
K čemu potřebujete setiny vteřiny u kuchyňských minutek?
V těch bateriových může baterie vydržet i několik let bez nutnosti výměny (takovou mám zkušenost) a tak ta baterie není žádnou překážkou nebo nevýhodou.
Baterie je nevýhodou už z principu.
Ty minutky na odkazované Alze jsou ale hodně předražené
Však to také byl "ilustrační obrázek"
vibe2:
Na mechanickém strojku se samozřejmě může pokazit ta mechanika. Jsou tam vevnitř asi nějaké ozubené kolečka a pokud jsou plastové tak se s časem můžou opotřebovat nebo polámat. Je tam pružina. To vše se může nějak zaseknout. Spravit se to asi dá pokud se to pokazi, ale pokud tam v tom není nic polámané a neni třeba něco vyměnit za nové což asi se dá jen velmi těžko sehnat pokud vůbec se to dá. Na digitální elektronické kuchyňské minutce není nic mechanického a proto logicky se tam nemá co pokazit. Ano i elektronika se může vžjimečně pokazit, ale není až tak náchylná na pokazení jako mechanika a k tomu možná ještě plastová.
Setiny sekundy u kuchyňských minutek nepotřebuji k ničemu a nemám je ani na té mojí digitální minutce. Sekundy se ale občas mohou hodit i když ani ty nejsou nutně potřebné. Neni to ale nic na závadu.
Z jakého principu může být nevýhodou batérie kterou je třeba vyměnit jednou za několik let? Nebo ti snad jde o to, že ji musíš jít někde koupit a o ty peníze které je třeba za ni zaplatit?
Ilustrační obrázek možná, ale na hodně předražené věci.
knick: U digitálních elektronických minutek je není třeba otevírat, kromě výměny baterky a také tam není co promazávat. Souhlasím, že čínskou mechanickou která funguje cca 3 měsíce nemá smysl opravovat. U digitální i když je čínská to příliš nehrozí, že by se nějak pokazila. U snad asi každé digitální minutky je nastavování velmi jednoduché a není to žádná otrava. Příliš nechápu k čemu u té "České JVD" je potřeba baterií když je mechanická.
Podle toho, co o sobě sami píší, tak firma paní Jasněnky Vláhové přímo zde montuje pouze strojky do plášťů dražších hodinek. Minutky za nákupní cenu 20 Kč a prodejní cenu 300 Kč s největší pravděpodobností vozí z Čičiny, kde jim na to pouze natisknou JVD.
Je to pběžná praxe, jak minutku Chuj Chuj Xing Kung Pao zde neprodat za 80 Kč, ale za 269 Kč.
Zde třeba "jejich"minutka JVD DM280 s jiným potiskem:
Jinak já nakoupil spoustu podobných minutek, všecny fungují, ale stejně se nic nevyrovná obyčejné mechanické minutce, kterou na stanovený čas natočíte jediným dvojpohybem i poslepu.
V Cine jsou tzv. ODM firmy (original design manufacturers).
V honosnem byznys jazyku jde o byznys partnery, kteri se Ti postaraji o kompletni navrh, konstrukci a vyrobu Tveho produktu.
V bezne lidske reci jde o tovarny chrlici no-name vyrobky vseho druhu, na ktere si pak muzes lipnout svuj brand. Od jednotlivych soucastek treba do elektroniky az po cele komplexni stroje.
JVD v tomto dozajista neni vyjimka.
Měl jsi to doma, tak ses mohl podívat na díly.. Pokud je celá vyrobená v číně tak to tam je napsaný.
Dotaz přímo na fabriku je nejistý, záleží jak jsou solidní a jestli případnou výrobu jinde přiznají.. I u nás se vyrábí "něco", a v dojčlandu se na to jen razítkuje "made in Germany", příp. tam je jen nějaká poslední operace "aby se neřeklo"
Spolehlivě ti to řekne jen někdo známý kdo v tý fabrice dělá a ví jak to tam funguje...
Polud tu neuvedeš přesný typ nebo nezveřejníš obrázek te tvoji kuchyňské minutky tak předpokládám, že ti na ten tvůj dotaz asi nikdo nebude schopen nic konkrétního odpovědět.
Já jsem před třemi léty na AliExpress koupil tuto kuchyňskou minutku a funguje mi výborně a bezchybně a prozatím jsem ani po třech létech v ní nemusel měnit baterky. Jsem s ní velmi spokojený, dobvře mi slouží a mohu doporučit.
Možná už ani Prim už nevyrábí v čechách. A hlavně už nevyrábí minutky ani budíky ale jen předražené hodinky, které by si na ruku normální člověk nevzal (přitom prim sport byly nejlepší hodinky, co jsem kdy měl, teda pravda, za těch 15 let byly asi pětkrát v opravě, ale to se doneslo do Poříčí nad Sázavou a tam to na počkání za pár korun spravili (pamatuju účet "péro 15 Kč" jinak si to nepamatuju)).
JVD mi nikdy nepřišlo jako česká firma, ale když může být české hjodý (hyundai) nebo panasonic, tak proč ne. Jsou to spíš takové montovny, kdy čínským polotovarům dávají konečnou podobu.
Minutky mají normálně číňani za rozumnou cenu a snad spolehlivé. Pokud jde o mechanické natahovací. Bateriové od nich hrozně žerou baterky (nová co tři měsíce, takže je nepoužíváme). V kuchyni máme minutku snad z penny nebo lidlu, digitální s velkými čísly a ta je spolehlivá a přesná (na té mechanické se 3 nebo 5 minut nastavuje dost blbě).
Ne Prim (obchodní značka), ale Elton (firma). Ale správná připomínka, taky neznám odpověď, z NMnM jsem pryč už moc dlouho, tak nemám informace, jak to v Eltonu vypadá. A v Klenotech v Poříčí už opravují místo hodinek lidi, akorát já jsem asi neopravitelnej .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.