Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna kotle plyn

Od: jarine odpovědí: 11 změna:
Dobrý den
Odešel nám stávající plynový kotel Geminox a řeším s topenařem jaký kotel dát nový. Problem je v tom že kotel umí 2 okruhy topení a bojler což je prý bez něaké automatiky mimo kotel dnes problem. Kotel mám v koupelně kde je málo místa a tento kotel měl vše v jedné krabici. Jak jsem pochopil tak se podobný typ kotle asi již nevyrábí. Nemáte někdo typ na dvouokruhový kotel plus bojler? Ve stávajícím kotli mi dožila plynová armatury a geminox už prý nevyrábí a neni k dostání...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím,

A to Vám řekl ten topenář ,že se podobný typ kotle nevyrábí? Nevyrábí ,ale prodává ,hned první odkaz na Googlu eshop-stavpromont.cz/... ,samozřejmně může být více typů nehledal jsem dále.Být Vámi tak bych obvolal více plynařů a zeptal se,jestli do Vašeho kotle nemají starší funkční plynovou armaturu.Mě u dvacet let plynového kotle odešla plynová armatura a plynař mi ji vyměnil za starší plynovou fukční (vypadala jak nová ) za 400kč .a jedu na ni už pátým rokem.

hodnocení

0x

Zjistěte, so na tom mělo "dožít". Už ten výraz je nesmyslný. Dnešní výměnkáři neumějí nic opravit.

Jasně píše plynová armatura ...

Ta se skládá z opravitelných součástek, což už je pod rozlišovací schopnost výměnkářů.

A jak chcete opravit zalitou cívku? Převinout?

Samozřejmě. Všechno se dá opravit, když se chce. Je jisté, že pro výměnkáře to není.

Koukám zase jeden všudybyl všeuměl.Radu k tématu mimo fantazii nemáte? Viděl jste někdy servisáka který by převinoval cívky na ventilech?

A mimochodem, víte co se řeší na většině školení ohledně opravy dílů?

Tady se neřeší zájem servisáka, ale užívatele. Pro uživatele je výhodnější si to opravit, třebaže by např. kvůli vadné cívce musel udělat navíječku, vyvařil by ji v šelaku nebo nechal někde naimpregnovat. Pro výměnkáře je pochopitelně výhodnější někde koupit bednu, přešroubovat pár holendrů, naúčtovat si několikatisícovou marži a blábolit něco o předpisech. Bohužel řemeslo tím upadá a zručnost se považuje za fantazii.

kenav

Žadnej servisak vám nenamontuje opravený nahradni dil ani nedá revizi.Maj to přímo od výrobce zakázány.. Pokud je někdo tak technický zdatný a opravy sito sám pak si může dělat sám i tu revizi ale neplatnou pokud to není sám revizak.Me odešla ovládací deska ,bylo mě řečeno že už nejsou a doporučen nový kotel.Patranim jsem zjistil že u výrobce je jich více jak desítka na skladě, deska stala 5k a na vadný bylo rele za 35kč*ee*

Desky jsou kapitola sama pro sebe. Myslím, že technik by měl umět najít vadný vstup nebo výstup na místě, vyměnit a naprogramovat mikroprocesor v dílně, takže spotřeba desek by měla být minimální. Kdo ale neumí ani najít a vyměnit vadné relé, měl by jít dělat něco jiného. Bohužel úroveň řemesel tragicky upadá. Když si to ale lidé nechají líbit a takovou službu zaplatí...

@hlada

Jste poněkud mimo realitu.Ono navíjení modulační cívky není až tak jednoduché a mít na dílně možnost naprogramovat mikroprocesor na desce pro 70 typů kotlů - to asi taky nebude levná záležitost . pokud si hrajete s elektronikou je to fajn, jenže kdy pak budete opravovat - a pokud se tím živíte tak za kolik? A vinutí a kluzné uložení čerpadla taky děláte doma? Dodám klidně čerpadla na repas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]