Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop sádrokarton

Od: mikimikisek odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, mohu konstrukci sadrokartonu kotvit do hurdisku na stropě? Klasicke kotveni do stropu a zeď. Plocha 22 m2, celková váha desek tedy kolem 220 kg. Při použití 20 kotveni do stropu je to tedy kolem 11 kg na jednu hmozdinku (když nepočítám rozložení váhy i na rastr na zdi). Děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

můžeš...ale potřebuješ uzlovací hmoždinky...protože v 9/10 případů trefíš díru v hurdisce...hmoždinka s vrutem se musí o něco zapřít...doporučuju od fischera

mikimikisek
hodnocení

Jasný, z požárního hlediska se dávají železný hmozdinky,
krtek6

nevím co sem plantáš nějaký požární hledisko...cihla nehoří...a železnou hmoždinku těžko zauzluješ do dutiny..

mikimikisek
hodnocení

Díky za komentář

a co kovová rozvírací?

krtek6

Milan: taky to jde...ale myslím,že je to výrazně dražší jak ta uzlovačka

Pane Krtku, jasně, že kovové jsou dražší. Ale já si pamatuji, je to asi 5-8 let,. když popadal strop někde v supermarketu v Plzni, pak to znalci rozebírali a zjistili, že do stropu dali plastové hmoždinky, zatloukačky. Pak na školení povídali, že do stropu, kvůli střídání teplot, nemají příjít plastové hmoždinky.

Ale je to již dávno a podrobnosti si nepamatuji.

krtek6

Milan: zajímavé...já tohle dilemato právě řešil doma, protože mám taky starý Miako strop a na doporučení kamaráda co to absolvoval přede mnou jsem šel do těch fischerek..On sám se na tom věšel jak opičák a udrželo ho to...a to je barák 60let starý...ta uzlovačka má výhodu, že udělá "kuličku" nebo "chuchvalec" a adaptuje se na díru...kdežto ta kovová kotva jakmile se nechytne někde uprostřed dutiny, ale někde u kraje...tak se potom těžko kotví...taková je moje úvaha...mě to drží už skoro 10let a problém žádný nemám :)

Pane Krtku, i já si myslím, že to občas odborníci s titulem přehání. I v té Plzni to asi nezavinili jen plastové hmoždinky.

Já se jich nebojím, dávám je taky.

Tak se jich nebojte a při případném požáru pak strop bude dříve padat hasičům na hlavu *smich*

hodnocení

0x

Po zkušenostech s hurdiskovými stropy, kdy všechno končilo haváriemi bych si nejprve pozval statika , protože to vaše snažení může skončit katastroficky. V minulosti toho byly na stovky případů, kdy vše popadalo. Namátkou jen tato zpráva z tisku:

idnes.cz/...

18.03.24 23:23
Strop sádrokarton

hodnocení

0x

navařit k I profilu a je to bez starostí

hodnocení

0x
Osobně bych určitě nekotvil do hurdis (tedy do spodní desky), ale spíše až do betonu nad, nebo do I profilů mezi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]