Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit starý Chemopren

Od: redroker® odpovědí: 5 změna:

Okolo vany mám gumovou lemovou pásku(samozřejmě kvůli vodě),kterou mám přilepenou Chemoprenem,teď po letech bych ji rád vyměnil,ale na vaně zůstalo toto lepidlo,je nějaký osvědčený způsob,jak to spolehlivě dostat pryč?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

1x

Chemoprén mám rád, je to můj kámoš :). Když ho chci odstranit, tak buď vezmu nějakou špachtličku a VELKOU dávku trpělivosti a nebo ředidlo (na chemoprén je sice speciální ředidlo ale rozpouští se klidně v ředidle na syntetické nátěry ap.) Když chemopren ztuhne, tak má pružný spoj a ledpidlo drží pohromadě. Takže když ho špachtličkou trochu odňoupnete z povrchu, lze jej pak rukou postupně stahovat pryč chová se trošku jako čerstvá žvýkačka. Kdybyste chtěli použít nějaké ředidlo, tak zase klasická rada - zkuste ředidlo na vzorek povrchu, jestli Vám nebude dělat skvrny.

jabraka*
hodnocení

0x

Zatvrdlý chemopren je téměř nemožné toluenem,nebo syntetickým ředidlem odstranit.Existují sice ředidla,kterými jej lze odstranit,ale jsou běžně nedostupná.

Domnívám se,že nejlepší by bylo,pokusit se jej odškrábat za tepla.

JABRAKA

hodnocení

Právě ten toluen mi doporučili v obchodě,kde jsem pásku na vanu koupil,chtěl jsem tentokrát pásku samolepící,ale nedoporučili mi to,že bych tam za pár týdnů byl znova,že se odlepí a že ten chemoprén je nejlepší řešení,že ten starý zkoušeli odstranit přímo na prodejně,právě toluenem a že to jde.Zítra koupím a uvidíme!

ar*

Redrokere jde to tím toluenem ale ještě lepé to jde acetonem a nebo nitroředidlem. Běžně to tak dělám páč polovina lidí si lišty na autě přilepí chemoprénem a pak když se něco lakuje tak to musí dolů.

pt®

Chemopren vyrábí firma Henkel - Thomsit, proto na odstranění použijte ředidlo na chemopren, také od Thomsitu. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]