Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytina ipa - puchýře

Od: malina odpovědí: 10 změna:
Na ploché střeše s ipou se vytvořilo několik puchýřů cca 40x40 cm. Je to nutné opravit nebo lépe do toho raději nesahat? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Popište podrobněji skladbu střechy a co je dole za místnost.

Já jsem na neodvětrávané verandě pravidelně prořezával buoule, pak zavařoval záplaty. Skoro každé tři roky.

malina
hodnocení

Zvrchu: ipa, ipa, prkna, tramy, vzduch, tepelna izolace, keramicky strop.
malina
hodnocení

Obytne mistnosti

prkna, tramy, vzduch, Zde musí být prostor odvětrán, což asi nemáte a to je ta příčina boulí, tepelna izolace, keramicky strop

malina
hodnocení

Ve stene jsou vetraci otvory.

Pane Malino, pokud ty otvory jsem nefunkční, něčím za ty roky znečištěné, není tam průvan, tak dojde k situaci, kterou tam máte.

Není normální, aby lepenka dělala ty boule, Něco jí tlačí zespodu delší dobu. Jak dlouho je tato střecha udělaná?

malina

Dům je z konce 70. let. Původní jsou dvě vrstvy asfaltové lepenky. Pak rekonstrukce asi před 20. lety, kdy se navrch položily pásy s posypem břidlice. Po nějaké době se ještě zateplilo foukanou minerální vatou, asi 15 cm. Je možné, že těch 7 otvorů průměru 5 cm, které jsou navíc každý s dvojitou mřížkou, už nefungují tak jak mají.

Jasně, že dříve se dávala IPA. Zkrátka nemáte odvětrání prostoru nad vatou.

hodnocení

0x

Tak jestli tam máte ipu a ne střešní bitumenový pás s posypem, tak vám tam i zatéká.Ipa se používala pro hydroizolaci spodní stavby.

malina

Navrch je asi tedy ten bitumenový modifikovaná pás, je to s posypem. Ale v 70. letech asi nic jiného než ipa nebylo, nebo se pletu? Jaký je mezi tím vlastně rozdíl? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]