Zdravím, potřebuji poradit: při zapojení nového domovního telefonu se mi z něj nechtěně utrhali značení a teď nevím který na kterou svorku patří . Metodou pokus omyl se mi podařilo zprovoznit, že se ke mně do bytu lidi dozvoní i z chodby i od vchodových dveří. A při stisknutí tlačítka SB1 bzučák otevře hlavní vchodové dveře. Ovšem nemůžu přijít na sluchátko. Dole nejsem slyšet co říkám do sluchátka, a ani já neslyším co se říká venku. V bytě ve sluchátka za současného zapojení je slyšet bzučení…. Které svorky ještě zkusit prohodit prosím?
Takže jinak; nevíme typy starého a nového DT, to jako první...dodejte...to je základ. Pak více doplněno 16.03.24 20:40:
Takže níže uvedené typy na foto lze mezi sebou nahradit. Teď k zapojení, když jste to tak dodrbal...nechte zapojenou svorku č.3 a č.4 (zbylé dráty odpojte, ale pamatujte zapojení) a zkuste, zda funguje bzučák v DT tlačítkem od vchodu. Pokud ANO, zkuste zapojit svorku č.4 (el. zámek) a zkuste odemykání. Pokud bude vše v pořádku nebo bude problém, , ozvěte se...Pak budem pokračovat
Přesně tak, nový DT nemusí být se starým kompatibilní a tomu by pak odpovídalo, že úroveň signálu dorozumívání je slabá nebo žádná. Takže můžeme skončit u toho, že máte špatný typ DT
kuki
Přikládám foto obou starého x nového
kuki
@ingjirimares Prodejce v popisu uváděl že tento typ nahrazuje 4FP 210 36
Tak jak jste dopadl? Problémy se sousedy nebo vše v pořádku a DT funguje všem?
kuki
Nakonec se zadařilo…. Nechápu jak je to možné…. Byl opravdu prohozen ten mikrofon se sluchátkem…. Zaplať pánbůh - všechno funguje. Moc děkuji za velkou pomoc !
Jestli Vám to pomůže, tak tady máte základní schéma toho jednoduchého zapojení.
Příště do toho radši nhrabte.
doplněno 16.03.24 18:12:
Mimochodem - barvy drátů nejsou ničím závazně určeny. V každém domě to může být úplně jinak. Dokonce jsem se setkal, že byly barvy jinak v každém bytě.
Jednoducha cesta je poziadat suseda o odkrytovanie telefonu a zmerat napatia medzi vodicmi, potom najst u seba vodice, kde bude velmi podobne napatie a zapojenie replikovat.
kuki
Jasně… to by bylo nejlepší, ale sousedi tady nejsou zrovna ochotní…. Přeci jen to už by měli být jen dva okruhy ne? Mikrofoní a sluchátkový. Už by přece nemělo být složité to najít?
hujer
Dle tebe nemělo, tak to najdi!
kuki
:D :D :D jasně pravda - na blbou otázku…. :D :D :D spíš jsem myslel že by se dalo podle čísel svorek už teď jasně říct tyhle jsou dobře a už je neměnit, takže hledat tady a tady
hujer
No vždyť to máš popsané 2 mikrofonní a 6 sluchátkový obvod... (nejsi schopen ani napsat typ telefonu, tak se nediv za tak blbé odpovědi
Jestli to pokakáte a sousedi si budou stěžovat na nefunkčnost svých DT,tak zaplatíte celou opravu v domě ve všech bytech.Každý dům a i byt to zapojené jinak a raději do toho nešťourat.
Tak držím palce ať se povede bez problémů.Na tuhle drobnou opravu mi bylo odpovězeno od OÚ že si mám pozvat firmu a zaplatit ze svého.Hovínko vlastně kašlu na to.Nebudu to na svoje náklady opravovat.Mobil má kde jaký bezdomovec i s SOS tlačítkem zdarma a jestli sem někdo chce jít do vchodu nebo sklepa tak se stejně dostane...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.