Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jakou značku automatického peletového kotle by jste jako uživatelé doporučili?
Mám zatím nabídku na: OKOFEN EASYPELL 16 V2, OPOP BIOPEL MINI KOMPAKT SET 15 225/V9 a Kalor Kompakt 20 s násypkou a podavačem od Atmosu.
Zajímá mě jestli má někdo zkušenosti s těmito značkami, pořípadě by mi doporučil jinou značku(Atmos, Benekov,Blazeharmony,,,)
Díky moc za reakce
Ještě se dívám na výkony, Kalor Kompakt 20 je trochu výše vůči předešlým...je nutný výkon až 19kW? Pokud ne, zbytečně přeplacíte ...
Doporučil bych se zaměřit na jiné varianty - peletkový kotel bych si zajistil jen v případě, kdy bych měl zbytečné dvě místnosti a možnost peletek "levně"ze sousední firmy na zpracování dřeva.
Peletky zvýšením ceny plynu naskočily na snad 4 násobek ceny a jsou dnes dražším vytápěním než plyn.
S tím 4 násobkem jsem to přehnal.. - ale když jsme tatovi ten kotel objednávali, stály peletky 5,-Kč. Když si je objednával (po instalaci kotle), sehnali jsme v danou dobu nejlevnější za 14,-Kč.
Jasně, jedná se o sezónní ceny a občasné výpadky, ale výkyv ceny paliva 5-14,-Kč za kg je opravdu nepříjemná zkušenost.
Zajímavý článek... drevostavitel.cz/...
Nejsem si jistý, že by ceny pelet poskočily 4x. Teď je cena cca 13,-Kč/kg. Mám první sezónu peleťák a spokojenost. Co se týče ceny už nic levné nebude. Pokud není plyn, jsou pelety dobrá volba. Dřevo je super-levné, ale pokud si ho připravíte sami. S kotlem na TP máte dva stavy : horko nebo chladno. Ale každý je zvyklý na něco jiného. Dle mého je ideální mít dva zdroje tepla. Bohužel diskuzí na téma peletových kotlů je málo a nikdo moc nemůže porovnávat, protože to co koupí, s tím musí žít a naučit se topit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.