Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní krytina

Od: messi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den budu dělat svépomocí střešní krytinu satjam alumat hliník mám záklop z prken natom asfaltovej šindel a na tan šindel chci položit ten plech postup kontralatě+latě pod dřevěným záklopem 2cm vzduchová mezera a nad záklopem 4cm vzduchová mezera mužu to tak udělat předem děkuji za odpověd

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pod tým asfaltovým šindľom sa vám bude zrážať vlkosť. Mal som na altánku asfaltový šindeľ,no začalo to po rokoch zatekať,lebo bol nízky sklon. Tak som to prekryl plastovou krytinou, ktorá zdegradovala a vietor ju začal strhávať.Tak som to dal dole a pod asfaltovým šindlom bola pleseň. Šiel dole tiež a spravil som laťovanie na plné bednenie a na to trapézový plech.

hodnocení

1x

Rozumím Vám dobře, že máte teď jako kratinu ten šindel. Na něj dáte kontralatě, na to latě a pak plech?

Proč ne, odvetrávaní plechu bude u těch kontralatí. Dole foukne vítr, nahoře vyfoukne.

pod dřevěným záklopem 2cm vzduchová mezera***je to odvětrávané? To je nad tepelnou izolací? 2cm je málo, ale nevím délku a spád.

messi333
Dobrej dole pod zaklopení u okapů je mezera 4cm a délka střechy je 5.5m zatím to nemám zateplený tak proto se ptám jestli to nebude až to zateplit dělat nějakou neplechu

Vy musíte mít dvě odvětrávací mezery, když je tam šindel. Jednu pod plechem, druhou nad tepelnou izolací. Obě minimálně 5 cm a odvětrávané.

hodnocení

děkuji za odpovědi jinak sklon střechy mám 42stupnu a výška střechyje 5,5m nechce se mě to strhávat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]