Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky funkčnosti boileru MORA - proč?

Od: michal26 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám problém s ohřívačem vody MORA EOMKS 120 PHSM. Je napojený na HDO. Takže 20hodin pracuje, ale na 4 hodiny ( vysoký tarif el. proudu ) se vypíná. Problém je v tom, že když nastavím teplotu ohřevu jen na půlku tak vše běží tak jak má. Když nastavím ale větší teplotu ( což potřebuji ) tak se nezapne. Musím sundat spodní kryt a manuálně zmáčknout pojistku aby začal ohřívat. Poté běží do té doby, než přijde další vypnutí ohřívače kvůli HDO. Poté musím opět sundat kryt a opět zmáčknout pojistku a takhle pořád dokola. Ze začátku fungoval bez problému ale cca po 2 letch začal vypadávat jen např. jednou za měsíc. Teď je to ale pokaždé. V čem může být chyba?

Děkuji za každou radu a odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To vypadá, že je zanesená spirála vodním kamenem a při požadavku na vyšší teplotu vody její teplota překročí mez tepelný pojistky, která tam od toho účelu je.

michal26
Takže bude stačit rozmontovat a vyčistit?
Mě právě přijde divný že ta pojistka vypadne i když boiler hodinu nenahříval, takže by ta spirála teoreticky neměla překročit teplotu... ale nejsem odborník a moc se v tom nevyznám :D

macvac
hodnocení

0x

HDO za to rozhodně nemůže. Mě to dělá také,a vyřešil jsem tím že jsem do krytu provrtal otvor,a pojistku vždy nahodím třeba obyčejnou tužkou.

kenav

A co takhle zjistit proč ta pojistka vypíná?

:) proč na autě měnit výfuk a čepy, když stačí dát nahlas rádio:)
sasaa

A ke všemu tomu bojler má být zapojen na 8hosinové sazbě a 16 hod blokovaný!

111®
hodnocení

0x
Pojistka může vypinat protože je její cidlo výš jak regulovaný termostat. Pokud to tak není pak je bojler plný vodniho kamene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]