Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton a sušák prádla

Od: alarm® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám prosím otázku v koupelně mám sádrokartonový strop a chtěl bych na ten strop přišroubovat stropní sušák prádla.Unese to sádrokarton?Je to městský byt a je to koupelna tak je tam asi sádrokarton do vlhka.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, pokud pouzite spravne hmozdinky nebo susak uchytite do profilu v podhledu. napr. dek.cz/...

hodnocení

No mám doma plastové šnekové hmoždinky ale kde jsou profily netuším a navíc to pro město dělala parta zedníků a netuším jestli to dávali těch 50 cm+ -.

re4zon
Profily najdes detektorem nebo magnetem. Na snekove to rozhodne nedavej, kdyz uz tak roztahovaci molly.

hodnocení

0x

Silným magenetem bych našel profily a do těch bych to kotvil.

Ale i turbolety do sádroše hodně udrží. Rozvírací ješte více,

.

krtek6
hodnocení

0x

jak tu zaznělo...buď kotvit do profilu nebo správné hmoždinky do desky...a btw...co brání sušák ukotvit do zdi? Většinou v městských bytech se v rámci šetření nákladů nedělaly obklady až po strop, takže když by se to ukotvilo nad obkladem tak pevnost by byla také odpovídající a případné navrácení do původního stavu jednoduhé

hodnocení

0x

Pokud to někdo udělá správně a použije např. hmoždinky Fischer HM, tak jedna unese 20kg. Ale dnes jsem opravoval sdk podhled v koupelně , který se lámal jako perník vlivem dlouhotrvajících záteků od souseda shora. Takže suma aumárum bych toto dobrodružství úplně nedoporučoval a kotvol jiný druh sušáku a to do zdi

Pozn.: Ocelové profily jsou obvykle ke vší smůle vždy jinde než by sušák potřeboval *smich*

hodnocení

Tak nade mnou nikdo nebydlí jen střecha a magnet jsem si půjčil od táty tak vím kde jsou profily ale dispozičně se mi tam sušák nevejde je tam stropní světlo a bojler je těsně pod stropem tak to budu muset dát jen do sádroše otázka tedy je jestli to udrží se správnými hmoždinkami.Díky

111®
hodnocení

0x
A nejde tam dat mezikus, myslim pricku z venku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]