Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolaudace

Od: janek odpovědí: 8 změna:
Neví někdo z vás kde zjistit kdy byl zkolaudována RD . Když se kupoval nedali k němu žádné dokumenty.Je cca přes 100 let starý jediný co máme je popis objektu a odhadovaného stáří.Dřiv si hlavu nelamali s dokumentaci ani výkresy zřejmě .Na stavebním úřadě v obcí řekli že k tomu žádné dokumenty nemají prostě se nedochovaly

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, když jsem potřeboval odhad nemovitosti, tak odhadce našel další potřebné dokumenty na stavebním úřadě a také v městském archívu. Zkuste dohledat na radnici, pod který archiv patří Vaše obec a tam vzneste dotaz. Zdravím!

hodnocení

0x

Pokud to nemají v archivu na stavebním úřadě, tak pak už nikde. Možná na katastrálním úřadě, ale pochybuju o tom, že by tam dosud archivovali kolaudační rozhodnutí z období první republiky

km
hodnocení

0x

Je dost možné, že to na nějakém z úřadů je, jenže mnohdy se nechce úředníkům hledat... :(

hodnocení

0x

A k čemu Vám vlastně takový údaj bude?

K našim dvěma nemovitosem na vesnici se také nedochovala projektová dokumentace, jen výpověďi předků, jak to tenkrát bylo, a co se kdy dostavovalo a upravovalo.

Pokud budeš rekonstruovat, i kdyby se nějaké dokumentace dochovala, bude otázkou jam moc se na ní budeš moct spolehnout, Pokud budeš rekonstruovat, stačí aby přišel projektant, nejlépe starší zkušený místní, v různých oblastech a v různém období mívaly domy totiž obvykle stejný rukopis i použitý materiál. Zaměří event.doporučí udělat sondy, skreslí a bude jasno. Nebude to stát víc jak 10 tisíc navíc.

Jestli potřebuješ jen odhadnout, odhadce se bez dávných dokumentů také obejde.

Správná úvaha. Tyto dokumenty jsou dnes už opravdu rarita. Byl by to dokument ještě podle rakouskouherského stavebního řádu, který platil v našich zemích až do r.1929, kdy byl uzákoněn český stavební řád.

Nedávno jsem byl na horách v Krkonoších a tam v jedné boudě - restauraci měli povolení živnosti ještě z dob rakouska-uherska a pěkně zarámovaný.Každý si mohl počíst, pokud ten kurent rozluštil

hodnocení

0x

Já jsem hledal na katastrálním úřadě, dozvěděl jsem se tam stáří domu, kdy byly jednotlivé přístavby, kdo a kdy vlastnil ten dům. Hlavně mne šlo o věcné břemeno, to tam nebylo zaneseno.

Normálně jsem se objednal na katastr, daly mne hromadu dokumentů a četl a četl. To ještě nebyly telefony s focením.

nikita

To dneska by sis pěkně zacáloval :) Stránku čtiva za dvacku nejmíň a koukat už by tě nenechali ... Stroj na peníze.

mejk
hodnocení

0x
Pokud bych chtěl vědět rok přesně, zašel bych nejspíš na katastr. Když by mi stačilo přibližně, zeptal bych se blízkých čísel popisných ve stejném katastrálním území, jestli oni nemají své dokumenty a podle toho se to dá už docela přesně odhadnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]