Ahoj, Začal jsem rekonstruovat panelový byt, kde je elektřina vedena v lištách. Ty byly přilepené ke zdi nějakým chemoprenovym lepidlem, takže jsem při škrábání občas musel škrábnout až na panel a někde jsem nemusel škrábat vůbec, jelikož lepidlo nebylo naneseno po celé délce. Chtěl bych se zeptat, co byste doporučili na srovnání těchto děr (na výšku cca 1-5 cm a na délku se hodně liší od pár mm až po 2m). Mám v plánu použít nové listy, které bych chtěl na zeď navrtat, ale nevím co za hmotu použít. Původně jsem chtěl sádru, ale u té se bojím, že by se drolila. Máte někdo zkušenosti s podobným případem a mohli byste doporučit nějakou vyplňovací hmotu? Diky.
Dobrý den, ne opravdu jde o 2M, někde totiž pod lištami byl holý panel.
krtek6
dokážeš si představit tu absurditu co jsi napsal? Milan naráží na to, že máš napsané špatně jednotky...metry budou určitě milimetry max centimetry...dokážeš si představit svislou nerovnost na prefabrikovaným panelu, který má celkovou výšku 2,60m (od podlahy po strop) v řádech 5cm když nenosná příčka v paneláku má 8cm a nosná 14cm? A stěna, která je dlouhá cca 5,30m tak, aby tam byla nerovnost vodorovně 2m? A to vše podtrhnutí tím, že jsi špachtlí sundal plastovou lištu a zarval až do do betonu? Já nebyl skoro schopný ten panel rrozbít normálně 10kg kangem.
re4zon
Napsal to naprosto spravne. Jen nenapsal, jak jsou ty diry hluboke, coz je nejpodstatnejsi..
Ano jak píše Re4zon, tak jsem nenapsal hloubku, někde je to 1mm a někde odhadem 5mm (pro hnidopichy to nemám momentálně jak změřit). Ale k tématu, co byste doporučili za hmotu? Díky.
Dělám to sádrovou stěrkou, koupí se rovnou namíchaná nebo plastickou sádrou- namíchat s vodou. Záleží, jestli je okolí stěrkované nebo štukované. Pak lze i štukem
Tak to jde zadelat i obycejnou sadrou. Jen je treba diry dobre poometat, navlhcit a presadrovat. Po zavadnuti staci prebytecnou sadru spachtli jen strhnout do roviny. A neni sadra jako sadra. Vyzkousena je tato m.dskstavebniny.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.