Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu uzakadu provrtat nopovou fli

Od: matin odpovědí: 11 změna:

Mohu povrtat nopovoufolii i ipu a dát trubku na objimky kolem celého domu abych doni napojil okapy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nic proti, ale příště to radši nakreslete…
hujer

A taky česky! Bylo by dobré si příspěvek po sobě přečíst, když už neumíš psát! Kdo to má luštit?

hodnocení

2x

To bude mít zcela jiné řešení ale nikdo nevíme jaké, protože si to nikdo nedokáže představit,jak to myslíte

hodnocení

2x

Dobrý den! Podle znění dotazu jsem vyhodnotil, že tazatel má, podle mne trochu, spíš hodně pošetilý nápad. Kolem celého domu, na objímky "zavrtané" přes nopovku a izolaci do základů upevnit a vodorovně položit trubku, do které by pak byly zhora napojeny jednotlivé svody z okap. žlabů. Na to je pak každá rada složitá. Lze klasicky provést svody a odpadní kanalizaci vést i podél domu, pokud to vyhovuje, ale volně v terénu. Proč vodorovné potrubí v zemi upevňovat objímkami ke zdi domu a navíc ještě přes izolaci stěny? To hlava nebere *zed*:-D

souhlas, předháníme se zde s radami, ale tazatel nesdělí, oč mu vlasně jde.

vili
hodnocení

0x
Moje představivost pracuje na plné obrátky a podle mého soudu nopovku klidně provrtejte, ta má mít jen separační funkci, ale na ipu bych vymyslel jiné řešení.
Akorát teda moc nechápu ten okap u základu. Pokud je myšlen svod, tam se dá poslední objímka ve směru od rýny nad hydroizolaci a ten kus dolů s největší pravděpodobností podrží geiger.
Je ale možné, že si to představuji špatně a fakt by asi bylo lepší to nakreslit, jak se píše v jiné odpovědi.

Akorát teda moc nechápu ten okap u základu. Pokud je myšlen svod, tam se dá poslední objímka ve směru od rýny nad hydroizolaci a ten kus dolů s největší pravděpodobností podrží geiger.

To bude pravděpodobně ono. Poslední objímka ve fasádě a dole obetonovaný gaiger . Žádná perforace nopové fólie ani hydroizolace

Mohu uzakadu provrtat nopovou fli
vili
Ano, takto bych si to představoval.

hodnocení

0x

Mohu povrtat nopovoufolii i ipu*****Nikoliv.

Udělějte výkres oč jde.

hodnocení

0x

Nopovku klidně ale IPU - tedy protivodní izolaci NE! Dp řešení p.Vili a dle obr ú.Mareše! Nijak jinak neřešit

Tedy pokud si myslíme stejnou věc!

km
hodnocení

0x

Přijde mi to jako 2× nesmysl. Potrubí položte volně do země a pokud to chcete mít úplně tak jak to má být, tak do písku a zasypat něčím co neobsahuje ostrý štěrka a kamení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]