Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit díry v zateplené fasádě?

Od: honzal odpovědí: 8 změna:
Dobrý den jak co nejlépe ( hlavně z estetického hlediska ať je to co možná nejméně viditelné ) opravit díry ( 5cm +- ) po ptácích a pár děr po hmoždinkách, chtěl bych oboje zafouknout nizkoexpanzní pěnou a pak to už ideálně jenom zamáznout nějakým tmelem nebo něčím podobným s tím že bych potom celou stěnu vymaloval. Jakou barvu poté koupit? Nebylo by vhodné předtím ještě stávající fasádu očistit nebo je to zbytečné a můžu ( po opravách ) a vytvrdnutí ihned malovat? Jaký typ barvy zvolit? Přidávám část fasády, bez poškození.
Jak opravit díry v zateplené fasádě?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Opravy po hmoždinkách jsou jednoduché, protože nejsou téměř vidět. U větších děr počítejte, že to napojování bude vidět vždy a co se týče barevného sjednocení - budete muset provést fasádní nátěr v celé ploše - na výběr máte z akrylátových silikátových a silikonových fasádních nátěrů. Na stejný podklad přijde stejný typ barvy.

Co se týče oprav, je lepší doplňovat stejnou tepelnou izolaci, která už na fasádě je, vyříznete si přesně kus, který zazáplatujete pomocí fasádního lepícího tmelu . Pak se postupuje stejně jako u kontaktního zateplovacího systému , tj. jedna vrstva lepidla, perlinka a druhá vrstva lepidla. Fasádní omítkovina, pak fasádní barva přes probarvený zředěný základ.

honzal
11.03.24 18:10
Jak opravit díry v zateplené fasádě? #2
Jak opravit díry v zateplené fasádě? #3

Na toto vám stačí jen namíchat omítkovinu z křemičitého písku, bílého cementu , Duvilaxu a trochu vody . Pak přejet správným odstínem fasádní barvy. Necháte namíchat - nejmenší množství je 1kg.

hodnocení

3x

Oprava bude vždyvidět, i když použijete stejnou omítku ze stejného kbelíku, po nějaké době.

Ale viděl jsem na fasádě po opravě udělaný obraz, aby se zakryla oprava fasády po vandalech.

honzal
A kdybych pouze opravenou stěnu vymaloval? Je to možné? Lepidla s perlinkou bych zbrousil brusným papírem do roviny a pokusil bych se ať je to bez zubů

Ano, správně. Přemalovat celou stěnu vhodnpou barvou.

honzal
@milancukrar dá se sehnat i jenom nějaká tuba nebo nějaké menší balení tě fasádní omítky? Ať nemusím kupovat celý velký kýbl hotové omítky. Na internetu jsem našel jenom na štuk ale ne tyto točené.

Honzo, lze, ale je to vyjednávání.

Páč já jsem pro zákazníky vzorky, po 1 kg od dodavatele PCI, Stachema, Weber atd.

Lze to.

Odkud jste? Víte odstín? Jak dlouho to je natažené?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]