Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit připálenou troubu?

Od: astik odpovědí: 16 změna:
Máte někdo zkušenosti s připálenou troubou - jak ji vyčistit? Chemie nezabrala. Ocet, jedlá soda...? Aby se to nedrhlo dva dny... *zmateny*. Viz foto. Děkuji.
Jak vyčistit připálenou troubu?
Jak vyčistit připálenou troubu? #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V každé drogerii jsou prostředky na čištění trouby a grilu s punpičkou a rozprašovačem. Nastříkáš, počkáš, setřeš. I vnější strany hrnců a pánví, také rošty na sporáku, jsou pak jako nové. Každá značka má svůj výrobek. Bezvadně fungují všechny.

hodnocení

2x

Mne na jedno čistenie rúry zabral až čistič automobilových motorov.

chlochydess*
hodnocení

2x

Zdravím, na tyto neposlušné nečistoty doporučuji výrobky značky HG - seženete v každé dobré drogérce. S tím už jsem umyl takových zaschlotin.. :D Mají hned několik druhů.

edudant
hodnocení

1x
Výrobky od HG prodávají v OBI.

hodnocení

0x
Někde se doporučuje vložit před čištěním dovnitř hrnec vařící vody, popř. ji v troubě nechat i chvíli vařit, aby pára nečistoty uvolnila. Někdy i píšou do vody přidat ocet, nebo kyselinu citrónovou, ale to se mi moc nelíbí kvůli možné korozi.
Ale nemáme vyzkoušeno.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, neberte to jako reklamu, ale LIDL W5 odmašťovač. Nastříkat, nechat a pak vytrhnout do čista. Zanedbaná místa to vylepší také, ale jako nové to nebude.

img-new.mimibazar.cz/...

Jak vyčistit připálenou troubu? #3
astik
hodnocení

Děkuju. Lidl : ten už neprodávají.
Který konkrétní výrobek z drogerie je nejlepší?
chlochydess*

Jděte do drogerie a chtějte tam HG čističe. Všechno ostatní včetně toho z Lidlu jsou pouhými slabšími odvary (pochopitelně levnější). S HGčkami se pracuje i na stavbách a podobně, kde je bordel mnohem odolnější a větší, než v domácí troubě.

astik
hodnocení

Děkuju. Zkusíme to.
Minulý týden jsem ten W5 držel v ruce.

hodnocení

0x

Možná by pomohlo postříkat, zaplácat papírovými utěrkami, postříkat znovu a nechat nějakou dobu "pracovat". Na ty černé plechy bych se toho nebála, ta světlé kovové části by to mohlo vzhledově poznamenat.

hodnocení

0x

Mě se osvědčil čistič na grily od Cifu - Outdoor BBQ - grease removal, čistím tím domácí el. gril. Na troubu by to mělo fungovat též. Zelená baňka s rozprašovačem 450 ml. Pozor na poleptání. Je silně agresivní na kovy. Po nastříkání nechat 15-60 min působit podle stupně zněčištění a pak omýt .

Pokud má trouba tzv. katalytické čištění, stačí využít toho

Jak vyčistit připálenou troubu? #4

hodnocení

0x
I na starou, zažranou špínu používám hg.eu/...
Už jsem to řešil tak, že jsem troubu nastříkal 2 krát důkladně večer, ráno znovu a následně čistil, dá se použít i drátěnka, hlavně na rošty
astik
hodnocení

To se i s tímto čističem musí používat drátěnka? Je to na půldenní drhnutí, nebo stačí pár minut?
Díky.

Velmi stará, připálená špína, tu je třeba hoodně namočit, tedy víckrát nastříkat večer a ráno je to už na deset - dvacet minut..nebojte se toho. Dobré jsou třeba i tyto houbičky s abrazívní vrstvou a i vhodné rukavice, třeba tyto

jaj*
hodnocení

0x
Na špínu používám tiera verde takovou tu čistící kostku, zatím to vyčistilo všechno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]