Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vypadnuti proudu, nejdou zasuvky

Od: bernardo odpovědí: 12 změna:
Dobry den, mam otazku ohledne zasuvek v obyvaku. Mel jsem v jedne zasuvce zapojen pocitac a ten mi vyhodil elektriku v byte. Kdy mi v celem byte vypadl proud ale pojistky v byte jsem nemel schozene. Schodil jsem je tedy a sel nahodit pojistku venku ma chodbe. Kde nebyla schozena, tak jsem ji schodil a zase nahodil. V byte jsem je nahodil vsechny zpet a opet mi zacla elektrika fungovat, jen mi v te mistnosti kde jsem vyhodil pocitat nefunguji zasuvky. Jak uz zasuvka, kde byl zapojen PC, ktery vyhodil elektriku, tak dve dalsi ktere tam mam. Zkousel jsem jen obycejnou zkouseckou a svitila ale netusim kolik do toho jde. Jde mi jen o to, na co se muzu pripravit, co by to mohlo byt, abych mel odhad kolik me ta sranda bude stat, az zavolam elektrikare. Predem diky za odpovedi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud máte skutečně všechny jističe a chránič nahozené, může být závada v jističi, nebo v 1. zásuvce, připojené na příslušný obvod. Jestli máte rozvod přes krabičky, tak v některé krabičce. Jestli zkoušečka svítí, je někde přerušený nulák (pozor - v síti TNC je to velmi nebezpečná závada!) Oprava může stát od pár desítek korun (návštěvu elektrikáře nepočítám) až po několik stovek.

Sám do toho nehrabte a tu doutnavkovou zkoušečku zahoďte. Ta může být v rukou laika spíš ke škodě, než k užitku.

bernardo
11.03.24 10:07
hodnocení

Díky moc

Ko to za pár desítek korun opraví? Když ještě pán má zahodit zkoušečku? *smich*

bernardo
hodnocení

Tak diky moc, elektrikar mohl az v patek, tak jsem se aspon kouknul na vsechny zasuvky a v jedne byl ten nulak venku, takze jsem ho tam pripevnil, vsechny zasuvky doutahnul a zase nahodil a slape to. Takze diky moc za radu

hodnocení

0x

To je bezvýznamná maličkost, na kterou stačí kdokoli, kdo umí zacházet s vadaskou. Za myslivce.

A tohle má být RADA?

aaa
hodnocení

0x

Připrav se na to, že může to být jen jedna zásuvka - výměna, až po sekání elektriky v bytě. Kontrolní otázka - kdy jsi nechal překontrolovat stav rozvodů v bytě? Odpovím si sám, nikdy. *poctar* Tak si to nyní můžeš spočítat na kalkulačce.

asd1
hodnocení

0x
Těžko říct, od pár korun po předělání celého okruhu k zasuvkam za tisíce..

hodnocení

0x
Pokud doma najdeš lampičku tak ji zapoj do okruhu co testuješ a zkus zásuvky jestli nějaká z nich funguje.
Vypni jističe a dotahni šroubky zásuvek odizolovaných šroubovákem.
Vše jednou rukou, neopírat se druhou rukou o nic kovového.
Prostě jako bys pracoval pod napětím.
Elektřina zabíjí, chce to respekt ale pokud si osvojíš základy tak přežiješ.
111®

snad izolovaným ! NE /odizolovaným, jaký je odizolovaný vodič?/ =holý

Jj pravda izolovaným se značkou do 1000V, to jsou ty základy o kterých jsem psal.

hodnocení

0x

Stalo se jakýmsi koloritem, že se tady lidé ptají na věci, o kterých si myslí, že si tu jaksi ověří nebo předdiskutují. Na co se chcete připravit, když tady nikdo od stolu není schopen přesně zjistit, kde je závada? Postupujte tak, že si zavoláte elektrikáře, ten vám zjistí závadu, pak se můžete bavit o odhadované ceně na odstranění závady. Jinak jsou to dohady,žvásty a hospodské řeči

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]