Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes v jednu hodinu po obědě jsem štukoval pokoj. Ani v dnešním teplém počasí mi štuk po osmi hodinách neproschl, že se stále nedá točit- je pořád mokrý. používal jsem keraštuk z kýbllu. jak je to možné? Co mám dělat dál? zítra a pozítří jsem v práci, takže na tom mohu pracovat až zase v pondělí odpoledne.
Keraštuk je určen pro tenkovrstvé omítky.Nejčastěji spíše vnitřní.Je to omítka vápenná,i když obsahuje plastifikátor,který zlepšuje přilnavost k podkladu,k vytvrzení dochází jako u normální omítky až po po chemickém vytvrzení oxidem uhličitým ze vzduchu tak za 15 dnů, až za měsíc.Samozřejmě k vyschnutí povlaku je třeba savá zeď.Na zdech s nátěry barvami bude vyschnutí trvat déle.Pokud budou tloušťky vrstvy větší,dá se čekat i delší zasychání.
JABRAKA
jestli mas napenetrovano a vysokou vlhkost (zde je doba dlouha), tak jedine vetrat a cekat.
Asi jste měl nebo máte mokré stěny. Jinak není možné, že to nechce schnout. Štuk normálně rychle schne. Ale, co je to keraštuk nevím. Co Vám řekli, když jste ho kupoval? PT /stařenka/
Keraštuk je normální štuk, akorát je již rozdělaný. Stěny mokré nebyli, neměly být od čeho.
No to je teda divné. Počkejte, až se objeví naši odborníci, Jabraka nebo Milan. Určitě na něco přijdou. PT /stařenka/
Tak jsem se po dvou dnech vrátil ke svým naštukovaným zdím, abych to zkusil navlhčit a smočit. po točení hladítkem mi štuk začal ze zdí odpadat, pouze na jedné zdi, kde byla natažena perlinka šel štuk krásně stočit do hladka. Na ostatních zdech odpadává. co jsem udělal špatně? Jde s tím něco dělat? Známý mi říkal, se mu stalo to samé v paneláku a musel zdi natáhnout lepidlem a pak teprve štukovat. to se mi v mém případě ale zdá jako zbytečné, tak asi ten štuk seškrábnu a cestičky po el. opravím nějakou finální stěrkou a vymaluji. Mohu to takm udělat?
co mas za podklad a jak je tento podklad pripraveny?...dej foto
stukoval jsi jen mista po zapraveni nebo celou stenu?
Podklad je jádrová omítka na které je starý štuk a nějaká stará malba, která nešla seškrábat, takm jsem ji jen částečně smyl vodou. Poté jsem zeď penetroval. štukoval jsem celé stěny, chtěl jsem to mít sjednocené, aby nebyli vidět na zdech úpravy...Teď když mi štuk opadává jsem se rozhodl ho seškrábat a nějakým způsobem zneviditelnit jen ty cestičky. Jen nevím jak ty cestičky zadělat, aby nebyli vidět. Teď je tedy jádrová omítka, starý štuk a částečně smytá barva. Cestičky jsou zadělány jádrovou omítkou.
Je mi teď jasný, že na starý štuk s chtěl plácat nový, do toho ta neúplně odstraněná barva...Čím zadělat ty opravy ve zdi?
vypada to na spatne pripraveny podklad. Save podklady se jen dukladne navlhci a az u velmi saveho podkladu se dava penetrace.
1. vem kartac (obyc. na zelezo) a poradne ocisti steny.
2. nesoudrzny material pryc a zaprav jadrovkou
3. nech vyzrat
4. zbav steny prachu a poradne navlhci a zacni stukovat a zaficuj (pri filcovani si muzes pomoct vlhcenim stuku)
nebo
4. natahni zubatym hladitkem jednovrstvou omitku vloz perlinu a po zavadnuti znovu pretahni omitkou (hladnou stranou) a zafilcuj.
a musi to byt OK
doplněno 07.06.10 20:41:pokud je podklad hladky stuk nedrzi a po vyschnuti se odlupuje ve tvem pripade seschl na povrchu a tim padem jsi ho strhnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.