Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Páka na ventilu ve stoupačkách

Od: lukasb odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chybí mi páka na zavření teplé vody ve stoupačkách ( již jsem takhle byt pořídil ) a voda lze zavřít klíčem pouze tak z 90% - i když otočím kostičku o 90 stupňů tak stejně voda miniaturně protýká( při výměně vodovodní baterie to byl celkem mazec ). Otázka zní dá se tam nějak páka dodat nebo vyměnit kompletně celý ventil s pokud možno co nejmenším omezením celého bytového komplexu? Zda postačí zavřít hlavní uzávěr vodu v rozvodně na délku výměny nebo bude třeba vypustit vodu v celém systému. Děkuji za odpovědi od někoho zkušenějšího.
Páka na ventilu ve stoupačkách

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

1x

Pokud to není v baráku, tak ten ventil není Tvůj, ale patří společenství atd. Ty nemáš právo na to šahat. Nahlaš to správě budovy. Ale záleží na Tobě. Co je před vodoměrem, patří spávě budovy.

Pozor, tzv majetkove rozhranie byva definovane rozne, napriklad vsetko za odbocnym t kusom patri k bytu, teda aj ventily.
lukasb
hodnocení

Děkuji Všem za odpovědi. Kontaktuji správce a uvidíme jak mají definovaný řád. Pak to případně spojíme s nějakou údržbou/odstávkou.

hodnocení

0x
Ovladaci paku jde objednat jako nahradni dil. Pripadne jde koupit cely novy ventil a tu paku jen prendat. Samozrejme da se zavrit jen stoupacka teple vody a navarit novy ventil. Za pul hodiny neni co resit, s vypustenim , prevarenim a napustenim potrubi.
lukasb
hodnocení

Děkujo za zprávu, vzhledem k tomu, že barák má 30 bytů a já jsem v přízemí tak se mi úplně nechce organizovat vypouštění, ale rozumím, že je to nejrychlejší a nejsnadnější řešení.

hodnocení

0x

Co se týče vypouštění vody z potrubí, stačí uzavřít nejbližší předřazený ventil. Pokud je to vícepatrový bytový komplex, bývá to někde na chodbě dole a uzavírá se celá stoupačka. Měl by tam být i vypouštěcí ventil.Někdy tato místa bývají pod uzavřením, takže někdy k tomu je třeba i nějaký domovní důvěrník s klíči.

hodnocení

0x

Tyhle kohouty propouštějí velmi často a opravit se nedají. Nová páčka Vám nepomůže. Musíte vyměnit celý kohout, což by pro běžného instalatéra neměl být problém. Ve Vašem případě ale asi budete muset odplombovat vodoměr a po opravě ho nechat opět zaplombovat.

Není vyloučené, že v podobném stavu bude i hlavní uzávěr stoupačky. V tom případě už bude oprava složitější.

doplněno 10.03.24 19:41:

Peter - "...je dost divny napad navarit tam natvrdo plastove ventily..."

Také je mi to proti srsti, ale dneska se to v podstatě jinak nedělá :(.

Hlavne je dost divny napad navarit tam natvrdo plastove ventily, lepsie by boli kovove so zavitom, vymena je rychlejsia a jednoduchsia, tu po odrezani ventilov bude nutne predlzovat potrubie = dalsie zvary, natrubky, kusky rury ...

asd1
Šroubení je u vodoměru, strihnes trubku, navaris spojku a nový ventil.. rychlejší než sroubovat.
Tyhle kulaky stojí za prd, smejdy co často netesni. Lepší dát klasiku s kuzelkou a sedlem.
Páku máš na tom spodním kohoutu, stačí prendat a nemusíš točit klestema.

asd1: geniálně jednoduché *palec*

ingjirimares - v čem je ta geniální jednoduchost? Na opravu netěsnícího klasického kohoutu mi stačí sikovky a gumové těsnění. Práce na 5 minut pro průměrného kutila a není co zkazit. Tenhle kohout se opravit nedá. Na výměnu potřebuju řezačku na trubku, svářečku a celý nový kohout. Práce minimálně 20 minut když se to umí (s ohřevem svářečky). A zvorat to není zas až tak velké umění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]